ye, saya emosi!

sana sini dah mula demam thomas / uber cup. kami sekeluarga pun tak ketinggalan. malam tadi sempat tgk start beregu khoo keng keat / tan boon heong main. malaysia da leading dgn 1 - 0 bila datuk chong wei menang mudah.

takde la terfikir yang malaysia akan berhempas pulas nak menang sebab lawan nya hanya pasukan jepun je. maka, kitorg pun tgk thomas cup dalam keadaan santai je. tapi mula tak senang duduk bila wong choong han dah kalah. choong han yang aku rasa bole bantu team diorg nak dapatkan point nyata gagal.

bila masuk beregu kedua tu, lagi la parah. dek nervous sebab 1st time main thomas, menyebabkan malaysia dgn jepun seri 2 - 2.

hafiz hashim yang diharapkan menjadi penyelamat tak dapat nak menyelamatkan team malaysia bila dia pun kalah jugak. sebagai penyokong, ye, aku sgt emosi. sakit kepala dibuatnya tgk match malam tadi.

tak nak la jadi pengulas sukan nak kritik2 bagai, tapi sebagai penyokong, dari kaca mata aku, hafiz macam tak bersungguh nak menyelamatkan team diorg ni. aku nmpk cara dia main sama macam rashid sidek main dulu. tp tu la, sgt santai je dia main. ye, aku sgt emosi nyaris migraine mlm td. punye la teruk stress nye. cepat2 masuk tido lepas habis game semalam.

malam ni malaysia lawan denmark lak. what say u guys? kita penyokong, hanya menyokong. diorg yang main haruslah berusaha kan? MALAYSIA BOLEH! boleh ke? boleh la...

nia yang tgh lena tido, terjaga balik sebab mama dgn papa dia bising sgt..

dah la bang, tak yah dengar apa hafiz tu cakap. kalau dah kalah, kalah jugak. ye tak nia? time ni aku dah mula sakit kepala. dah lumur minyak angin. aku ni tak leh stress kalau stress mula la tanda nak migraine tu datang. adeh...

dah la nia, jom kita masuk tido. mama dah pening ni..

34 comments:

Elyn said...

haha betui2 ko layan piala thomas ni ek!!

fazilzura said...

AKU SOKONGG ..

aku pun tgk smlm , and aku pun agak2 emosi dgn pemain2 bdminton msia... sgt2 ler lemau nye.. adehhh

MaMa_AdHa said...

samala kite kak...
Masa hafiz main macam main sambil lewa je...
Macma tak bersungguh je main..

sweetfiza said...

bila nmpak si hafiz tu cam x semngat je ...daku pun x semngat nk tgk lg ler ...tp mlm ni tgk gak lg ..he he he ...

alyyani said...

elyn : aku ni bole kata hardcore fan la bila tibe game badminton ni. tu yg nyaris migraine beb. over tak? hahah..

fazilzura : tu la beb. tak mcm pemain jepun, bersungguh sampai ke titisan yg terakhir kan?

mama adha : kot ye pun mcm tu cara dia main, bersungguh la kan? ini asik terbabas je. aiseh, tension tul la,

sweetfiza : sama la kita, konon mlm td cam malas tgk, tp tgk gak. sudah nye sendiri geram. tgk la malam ni cmne kan. heheh..

kak mas said...

Ya Allah.. betullah pemikiran kita alya. akak dgn hubby pun dok tgk si hafiz ni mcm tk bersemangat. pastu pun dok tingat dia main mcm rasid dulu2.. hehehe. bebeza dgn sato . kecik jer orgnya tapi rajin melompat dan bersungguh2...

lwn denmark mlm ni..?? ntahlaaaa...

mamashasha said...

aku takmo tgk dah mlm tadi, dh tau hafiz akan kalah..huhu

thomas cup aku sokong jugak....sebab chong wei & keng kiat & boo heong...


farizrizwan & partner bawak2 la control emosi ye awak tu main kat gelanggang sendiri...

saveme_zero said...

sakit hati tgk match mlm td. bila dah match point,br terkincit nak kejar..sblm tu asyik nak main2 je..huhh..fed up!

alyyani said...

kak mas : tu la kan kmas, mmg teringat masa thomas cup 92 dulu, mmg hafiz portray rashid. tp asik terbabas je. telebih panjang kot.

bak kata kak mas, ntah la... tp kita sokong je la kan.

bed : aku mmg tau hafiz takkan dpt selamatkan tu yg harap ke choong han. tp tu la, kalah jugak dia.

no komen bab regu 1 lg tu. emo benau. tak pro la pulak kan. ish2..

alyyani said...

saveme-zero : betul la tu sue, bila dah nak match point baru terjaga kot. leceh betul. time tu 1 silap pun dah boleh menang. sabojela.

ainal said...

nk sedapkn ati baik xyah tngok, sbb klau tngok lg sakit ati dbuatnye.. huhu..

lps choong hann kalah smlm, dh x smngat nk tngok.. heheh..

baik lepak dapur mkn cekodok dgn kopok lekor smbil minum teh O..
hahah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai...nak komen apa ni??? tak tgk malam tadi..cuma balik keje tu dgr lah kat radio yg adi fashla kata ader penonton baling2 something kat gelanggang tu...huhuhu tak minat sukan betul ni..

komen wan cekci boleh??? muahahahahaha...kata gaya santai tgk TV kan...

fabulous.farah said...

isk. jangan tengok lain kali kalo sampai stress.haha

tapi aku geram gak semalam. mcm xbesungguh kan..main2 jer

Ezzah said...

amboiii kemain layan sampai sakit kepala.

:)

Az Rina said...

betul lah, agak sakit hati tgok match semalam..ngan jopun pon bley kalah, iskX5..

blom pon abis macth rina dah soh hubby tuke chanel sbb mmg dah tau kalah punyo, hukhukhuk..

alyyani said...

ainal : tu la, ko nye semangat kesukanan tak tebal. semangat sukan aku nak2 bab badminton ni tebal. kopok lekor ada lg ke? ke order yg baru?

ibu damia : penonton pun mcm kurang sivik gak la semalam. agak2 takleh kawal emosi, dok umah la tgk. kutuk2 pun diorg tak tau. hehehe..

santai sgt tu. hahahaha.. attire dok umah kan.

farah : u tak leh tgk, nanti baby stress lagi bahaya. hahaha.. mmg diorg bukan main semalam, tpai main2.

ezzah : over sgt ni. ahahahaha..

rina : tak nak tgk, tp tgk gak. huhuhu.. last2 sendiri tension.

ainal said...

hahah.. ade lg 1kg, 2 pn dh goreng sparuh smlm, mmg mak nk oder lg yg kat tronoh 2, nk borong bnyak ckit, ko phm je la, smlm klau grg sume pn abeh rasenye smpi ayah x merase r, huhu..

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

aaarrghhhhhhhh.. sangat tensen....

alyyani said...

ainal : korang ni kalau goreng tu tnggal la sikit untuk ayah. sian ayah. asal balik surau je mesti dah tinggal pinggan daun pisang je. ha nanti order lebih, dtg umah aku bawak ye. aku hidang makan tu je korang pun suka kan, hahaha..

Iryani Noor said...

betul la.. jadik stress bile tgk m'sia lawan jepon smlm.. nak2 time hafiz main.. adoiiii bnyk kasi peluang kt org jepon tu... marah nihh marah =p...
harap2 lawan ngan denmark nie pemain kite kena lebih bersemagat sikit. Aper pon chong wei & keng kiat & boo heong. mmg best

alyyani said...

jue : mlam ni mari kita tension lagi. :D

yani : tu la pasal. org jepun nye nmpk eager nak menang. kite nye team, suam2 kuku ye. frust betul kan. yup2m harini nye game tetap sokong lagi kan?

Chik Na said...

K.Mas tak tengok game smlm..dengarnya hafiz sampai naik angin bila penyokong boo dia.. sian dia..agaknya dia tensen, tu yg mengamuk tuh

ida noor said...

rashid sidek tu santai-santai dia pum main kat malaysia x penah kalah dia hafiz hashim ni aku tgk seja menang all england tu langsung dah x boleh harap dah ! zaman sekolah dulu kemain eksyen dia tu sekarang kan dah kena boo

alyyani said...

chik na : tu lah, beregu sebelum hafiz yg naik angin tu kak mas. perasaan campur2 kan tu yg tak dpt kawal emosi. sebab masing2 tersangat excited. termasuk la kitorg ni. heheh..

ida noor : yup, betul ckp ko tu. rashid sidek main rilek2 tp kena. dpt point. hafiz main lak tolong dpt kan point jepun je. huhuhu..

fiza said...

Allya layan yer..sama la macam kat umah bising sangat papa dia coz badminton adalah nyawa dia..kalu tengok tue bukan tengok jer la tapi sekali ngan mulut la..syakil pun ikut sekali sorak ha..ha..frust giler kan kalah..bila tengok badminton ni macam nak luruh jer jantung kan..hu..hu..

alyyani said...

fiza : oh yeke. yg ni kitorg 2 2 sama naik. mulut bising. time sork nia pun yeah! sekali. time kitorg marah nia blur2 apa yg berlaku. lawak tul. betul sgt tu fiza, mmg rasa nak luruh jantung, tu yg sampai stress rasa sakit kepala tu. malam ni nak kena stress lagi. huhu..

amalina binti anuar said...

oit mcm pengulas sukan la plak ina baca ko nye entry. aduhai. begitu emosi skali yer. msti ko tuleh entry nie pon penuh dgn emosi. ptut la pon migraine malam tdi. beriya2 tgk badminton malam tadi. org tgk rilex jer. ada gak la terjerit2. hampeh je kan malaysia main malam tdi. xpe pasti kan malam nie malaysia menang. MALAYSIA BOLEH LA... hehehehe

alyyani said...

ina : aku bukan takat emo dah. dah berapi2 lg tau. belum la migraine, tp kalau ade game lagi, bole jadi migraine kot. mmg malaysia skang ni, boleh la jek.

ppb_ppkp said...

alyyani..memang terkejut sgt2 ni....esok ptg imah bgtaw....memang rasa xterkata lagi ni...xterluah rasanya

alyyani said...

imah : suspen2! harap berita yg menggembirakan ye :)

nome said...

aku geram! aku stress! ngan jepun kalah...arini ngan denmark..camne lah gayanyer...geram tol...

alyyani said...

nome : mari la kita menggeram dan men stress kan diri lagi harini. to all players, proof us wrong!! :D

mummyar said...

hehe..fuyoo...u pun minat ye...x sangka arr....smpai emosi gituw..hidup sukan utk negara..

amalina binti anuar said...

tu la pasal kan. tgk harinie punye game pun. ya allah mendebarkn la jugak. nak2 bergu tu. menjerit 1 umah dok layan badminton. smpai ayah pon boleh join skali. hehehehehe... skali kalah la plak. seb baik la ada hafiz hashim leh la bntu. dpt la ke separuh akhir. hidup malaysia.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in