senyum meleret dari malam tadi sampai sekarang

dah pandai nak buat tajuk panjang- panjang skang ni. terpengaruh dengan korang- korang lani. semalam masa nak balik rumah hati berdebar sepanjang jalan. rasa tak sedap hati. rupanye thomas cup dah start kat tv. teruk tul. tapi apa pun singgah pasar malam dulu. sambil tu sempat jeling- jeling kat tv kedai mamak. yeah, chong wei menang!

menu aku semalam beli kat pasar malam. yong tau foo. makan sambil layan thomas cup. sedap weh.

takpe choong han, anda kalah bermaruah. u did your best!

nia was cranky last night. urut dada kitorg. dah la tense tgk game malam tadi. dia lak protes sana sini. nak tau sebab apa?

adel dah mula nak tunjukkan tanda- tanda nak meniarap. so dia perlukan ruang la nak landing. nia pulak nak landing kat tmpt yg sama. bila dilarang, tu yang jadi mengamuk sakan. kualiti gmbr kureng sikit. sila salahkan papa diorg yang snap gmbr.

korang main pun best semalam. walaupun 1st time berpasangan, korang all out semalam. aku tgk mamat ni teringat adel. hahaha..

adel dah tido, bagi la dia landing kat sini. nak sangat. baru la diam...

dan itu lah dia mata kemenangan malaysia. Alhamdulillah.. aku dengan wan terpaksa tekup mulut tahan dari nak bersorak kuat sebab kalau lepas laku kang terjaga nia dgn adel.

hafiz, kamu lah wira malaysia (buat masa ni ye!), aku tgk hafiz ni lak, teringat pulak kat adik aku ainal. muka sengl2 tu mmg la sama. cuma hafiz ni versi cerah.


harini hari yang sangat ceria untuk semua rakyat Malaysia kan?

33 comments:

MaMa_AdHa said...

umi tengok juga tapi time hafiz main tue umi dah tido la kak..
bgn pagi tanya suami hafiz menang tak main malam tadi...

fabulous.farah said...

hahah..bila kalah semua tensyen. bila memang semuga senyum..husband pon tido dengan lena semalam.haha

nia nak jadi baby balik. nia mcm sepupu i bila ade adik baru dia start buat perangai pelik2.haha.nak perhatian lebih sbenarnya...

Iryani Noor said...

betul la.. mmg hari yg sgt ceria.. game mlm td mmg best.. walaupon choon han kalah, tp kalah bermaruah.. hafiz pon nampak mcm dh back on track.. heheh..

kitorg laki bini slumber je sorak kuat2... sib baik sofia xterjage langsung walaupon die ader kt sebelah =p. (tak senonoh kn mak ayah die nihh =p).

~aSHa~ said...

berebut nak tgk adamaya smlm...

nadja said...

rupernyer nia pun nak duduk kat situ eheheh patut la protes memanjang eh..

Chik Na said...

bukan apa nia tuh..maybe dia rasa alya lebih bagi perhatian kat adel ..

AieZa said...

smlm first time tgk piala thomas selepas beberapa lama xtgk..

eh cara kira mata dia dh lain eh.. hahaha.. punya la lama xtgk..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

suka suka.. bila mas menang..!! yezzaaaaa..!!~

fiza said...

Ye Allya..semua rakyat malaysia tengah happy kan..doakan leh masuk final lak

fazilzura said...

YE msia menang , tp kelmarin dia main agak teruk .. tensen daku ..

sib baik smlm menang , kalau idak ... entah ler

ainal said...

1st tym aku teruja tngok badminton smlm! hahah..

tgh lyn korea pn bleh stop jap smata2 nk tngok tym hafiz nk mng 2.. huhu..

alyyani said...

mama adha : ye la, dkt kul 11 lebih gak habis kan. akak pun mmg da ngantuk2 ni. tp segar mata balik bila hafiz menang :)

iryani : wah, sofia pun sporting kasik can mummy dia tgk thomas cup. kitorg ni dah berat mata sgt tak nak drag dari berjaga kalau budak2 tu bangun, nanti tak tido la jawabnye, huhu..

asha : hehehe.. yeke. nasib la tak layan adamaya. :)

nadja : dia kalau boleh nak melekap je dgn adik dia. tp dlm keadaan yg bahaya. so tak leh la kasi can nak dekat.

chik na : betul la tu kot kak mas. sebab malam sebelum tu adel tido awal so kitorg belek dia je. malam td 2 2 tak tidp lg tu yg terasa sgt tu.

aieza : ha, ni lagi parah, tukar car akira point pun tak tau. sabojela aku. kali ni nye cara kira point lebih cepat. kalau hat dulu, boleh bawak berejam kot.

jue : harap sampai ke final kan? yeah!

fiza : tu la, suka sgt. harap terus maintain cara main cam semalam la kan.

fazilzura : pada aku dah ok kot. cuma kena lebih focus next round. mintak2 la menang kan. amin...

ainal : wah, semua boleh terpukau dgn badminton tu. buat semua pun bole berenti ye. ayah yg atas sejadah pun bole tergoda ye. hahaha..

nome said...

mmg rambut mamat badminton tu cam adel la...ekeke...comel!

mmg best giler arrr mlm td...aku paling teruja tgk hafiz hashim main....bangga dan soker ya amat! cantek plak tu persembahan dia...hope persembahan dia akan berterusan camtu masa lwn China nnt...

alyyani said...

nome : hahha.. tu yg nak tegelak tu teringat kat adel lak. chubby2 sume.

betul2. menjadi kali ni dia main kan. harap maintain sampai ke final kan?

ainal said...

mak je ati kering smlm, ktorg dok jerit2, mak wat derk je, xde respon pape pn, huhu.. mmg x bg harapan lgsg kat m'sia! hahah..

alyyani said...

ainal : mak hati kering sebab tetido kot. mak tu kan suka sgt tetido. org jerit2 pun boleh elok je tido. ish mak ni, semangat 1 malaysia takde dalam hati. semangat nigella je kot. hahahah.. jiran sebelah jerit2 dgr gak ke?

ainal said...

ntah, smlm dok besorak smpi x pk dh org skliling + penonton yg sorak kat dlm tv 2, mmg kuat r..

smlm sume tv kat umah ni on lyn piala thomas, stat dr kul 6 smpi last game yg hafiz mng 2! huhu..

smgat gler sume! heheh..

azi said...

smlm tgk thomas cup dgn penuh rasa cuak..menang ke kalah...x sggp tengok masa hafiz lawan...pg td dengar radio kata msia masuk semi final...huuh..dah tentu la memang ye tak....hehhe apapun wish all the best masa lawan china...agak2 alya leh menang tak? :)

alyyani said...

AINAL : POYO LA KO KAN, TIME NI BARU NAK LAYAN. SEBELUM TAK PNH NMPK KO LAYAN PUN. APE YG MEMBUATKAN KO TERTARIK NAK TGK? SEBAB LEPAS BACA BLOG AKU KAN? HAHAHAH... AKU DPT BAYANGKAN KE OVERAN KORANG SEMUA. NASIB ANAK2 AKU TAKDE. KALAU ADA, MMG TAK TIDO LA DIORG DGR KORANG TERPEKIK2

AZI : TAH LA KAK. SAYA POSITIF JE. MMG ADA CHANCE. KENA UP LG LA PRESTASI DR YG SEMALAM. KALAU MAIN YG MACA JUMPA JEPUN HARITU, MMG TAKDE HARAPAN LANGSUNG LA KAK. HUHUHU..

ainal said...

heheh.. ni 1st n da last tym kut smangat gini, huhu..

dgn cina 2 nmpk cam xde hrpn je, n x mghrp pn m'sia mng.. hahah..

Az Rina said...

yeah, kita menang..besh ar..

adel nak nerap dah ek? brape bulan dah ek??

lamkasorous said...

ak malaysia lwn china jumaat ni bleh la tngk ngan jaya ny, sbb adamaya pn dh hbs kn, hehe. malaysia bleh beat china??? ak 50/50. 1st game nnti chong wei ngn lin dan pn ntah2 dh trjerit n x sng duduk gamak ny. kalo chong wei kalah mmg lps tu ak tutup TV la kot, bwt skt hati je.... hehehe

amalina binti anuar said...

seronok la menang semlam. nie nk lawan dgn china ada harapan ke weyh nk menang nyer. sume tv on la semlam piala thomas. kecuali tv bilik ko nie. xleh pakai dh. baik al tv kat dapur tu. ada la juga fungsi nyer. tv ko nie dh leh cmpak dh. hehehehehe.

yg pnting sume semangat semalam tgk piala thomas. mak je relax dok suruh tutup tv. ckp malaysia xkn menang nye la. tgk semlam all out la malaysia. caya la.

alyyani said...

AINAL : KO MMG KENA BUANG NEGARA TAK BERSEMANGAT LANGSUNG. APE LA. SUPPORT JE LA MENANG KE TAK PUN. KO TGK CHOONG HAN SEMALAM, DIA NMPK MOTIVATED BILA RAMAI YG SORAK NAMA DIA TAU.

AZ RINA : YEP2, MMG BESH! ADEL 17HB NI GENAP 3 BULAN :)

LAMKASOROUS : CEH, KO MMG POYO. ADAMAYA JUGAK. TAK KUASA AKU. HAHAHAH.. AKU RASA AKU MCM KO KOT, KALAU CHONG WEI UDAH KALAH, DAH KOSONG KOT STADIUM. KALAU TAK, SURE PENGSAN BERDEBAR JE NAK TGK NEXT GAME.

INA : TAK KISAH LA WEH, KITA BERHARAP JE LA. TGK JE LA WEH. WEH SIOT. TV AKU TU BOLE HANTAR REPAIR LA. GI LA HANTAR REPAIR. ADA WAYARA TERCABUT KOT. JANGAN CAMPAK WEH, TV PERTAMA BELI SENDIRI SEJAK KERJA TU. HAHAHA...

CEH, MAK TU MMG. TAK PATRIOTIK!

amalina binti anuar said...

nk repair wat pe nyer. kitrog guna tgk vcd je weyh. tu je la okey. malam tdi tgk hindustan tbe2 dia terpadam sndri. aduhai spoilt btui la tv ko nie... tu la pasal nye. mk xda semangat malaysia. xtau la semangat per.

alyyani said...

INA : TV TU TAK LEH ON LAMA SGT. TP BILA TERPADAM TU VCD BUKAN TUTUP. ON JE LA BALIK TV TUH. WEH, ORG ZAMAN SKANG TAK PAKAI VCD LA. ORG DAH PAKAI DVD. BUAT MALU JE WEH. HAHAH..

Elyn said...

hahaha lawak aku tgk nia jeles ngan adik die nak baring kat situ!!

mamashasha said...

thomas cup fever dah overtake ko nye AF8 fever ye alya...haha....well done to the great team....to hafiz u did a very gud job...kalau main mcmni ari tu kan ke best...

tuk regu baru tu aku bangga sama kamu, even 1st time dipasangkan sudah hampir serasi...ya demi malaysia u must - must
play a role!!!!

kalau macam ni semangat yg korang tunjukkan game dgn china pun u all blh menang.......go malaysia go....

amalina binti anuar said...

hahahahah.. tu la pasal kan. dok umah besar2 tv pon besar la jugak walaupon bkn tv plasma macam ko tu kan. tpi pakai VCD la plak kan kat umah kan. tunggu ko sponser 1 la DVD bru best. xpon up skit blue ray ker bru la best tgk movie. hehehehe..

shah-ila-ain said...

haha nia dah mula rase jelous...ko same mcm laki aku tengok game nie jerr...aku just gitu2 jerr..hehe takat tau sape yg menang jerr..hehe...

alyyani said...

elyn : tp dia nak baring dgn adik dia. bila baring sorg dia tak mau. sabo je la.

bed : betul tu bed, tetibe dah lupa lak shahir tuh. hahaha.. harap kita dapat tembusi great wall harini kan? malaysia boleh!

ayu : lmbt nye dinner. supper eh. tp mesti meriah kan? tp tu la, pengulas nye ramai. kadang tak dpt nak concentrate sgt kan. apa pun, itu la 1 malaysia :)

ina : nak aku sponsor ke?boleh je, nanti sape nak tgk. dvd pun takde kat umah tu. tape banyak la. hahahah...blue ray? nanti aku beli blue ray, aku bagi la dvd aku kat mak ye. ntah bila tahun kan. hahah..

mel : mel, malam ni kena tgk tau. harap ada la harapan. :D

mamashasha said...

aikkk ingatkan tak kuar komen semalam...ade rupanya ye...

alyyani said...

bed : aku ingat ko type komen ko ni balik. mengong bed, kadang error tp kua gak.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in