rihana ADELia dah 3 bulan

harini, genap lah 3 bulan aku melahirkan adel. walaupun dah 3 bulan, masih terasa rasa lagi ngilu- ngilu sakit berpantang tu. especially bila kena part episiotomy tu. ngeri lah seminggu pertama tu nak menjaganya. jaga adel ok je. jaga time pantang tu yang seksa. apa pun adel dah 3 bulan kan. nak tunjuk wajah- wajah adel di usia 3 bulan ni.

sekarang dah makin mudah dijaga

dah pandai bertegur sapa. nia lah yang paling teruja. siap ngajuk lagi. tapi part tak tahan bila dia nak suruh adel 'cakap' lagi, bila adel tak 'cakap' dia nak lepuk lak. adeh..

head control dah makin steady

nak tengok adel giggle macam ni kan, panggil je adel, then sebut cak!

kelebihan tak ajar anak berbuai ni, diorg akan senang tido dimana saja. mcm adel sekarang senang je nak tido kalau dia kenyang. golek2 sikit, tido la dia dengan sendiri nya.

next entry adel gi cucuk 3 bulan ye. agak terkejut gak dengan berat dia..

32 comments:

AieZa said...

wow.. 3 entry setakat hari ni = HEBAT!!

adel chomel.. i like.. debab eh dia.. peha tu kemain lagi.. isk isk iskkk.. gerammmm

alyyani said...

aieza : ko jgn weh. 2 entry sebelum ni auto published. da buat malam td. gile ko, nanti boss aku ingat aku tak buat keje.

HEBAT tu shahir je. hahaha..

tu la pasal. berat pun leh tahan, tekejut gak kau.

LYaFRINA said...

WAA..NAIK GERAM LYA..
TERASA NK LG.. TP NK BUAT GANE KN...

TGK PEHA DIA TU..
EEEE..KALO BLH GIGIT...

NIA X GERAM K TGK PEHA ADEL TU???

alyyani said...

lya : nia tu semua part adel dia geram. paling geram tangan dgn muka adel. huhuhu..

lamkasorous said...

tapi aku konfius, kalo nia dulu gadoh muke same mcm kau ngn abg wan, tapi adel ni nak kate muke kau pun tak, muke abg wan pun x. xkn muke ak kot????

alyyani said...

akmal : muka kau??? tang mana tu weh? tang telinga ke lubang telinga ke anak rambut? banyak la ko! tapi ade sekali makcik kat umah abg wan ckp adel mcm muka aku. confuse gak aku, tang mana.

AieZa said...

ooooooooooo auto publisheddd... kantoi disituuu... kahhhhhhhhhhhhhhhh..

*nape komentar ko skang kena masuk word verification? dulu ckp aku..*

alyyani said...

aieza : alamk weh, lupe mau setting balik. jap aku buat. eh jap gi la aku buat ek. hehe..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

masih terpacak? hehe untuk adel.. rambutnya pacak2.. mesti lebat nie kan..

nomiE said...

adel dh 3bln, muiz plak genap sthun 3bln arini...geram tgk adel yg gebu itew~~

alyyani said...

jue : rambut terpacak dia mendapat perhatian ramai. ramai betul yg tegur. huhu.. tak leh turun punrambut nye tu. mmg lebat.

nomie : ye la, bday sama kan adel dgn abg muiz ni :)

fabulous.farah said...

semangat peha dia.geram tgk.

ZiE FAUZi said...

alahai..menyacak rambut adel.. lebat lak tu.. kena cuck sakit ni..

alyyani said...

farah : org dok tego peha dia, baru perasan peha dia yang semangat itu :)

zie : tak yah pakai minyak rambut, tepacak sendiri ;)

fazilzura said...

alahai dak gebus ni ... cute bangat , bile le dpt nak gomol2 dia

nome said...

makin gebus dan sehat adel skrg....suka tang peha dia tuh..geram jerk...chomel tol bile dia senyum..nampak lesung pipit

mamashasha said...

wahhh ko senang eh ari ni alya 3 entry tuh....huhu...adel dah beso ler mcm 5 bulan nampak gaya tu....peha mak ai geram nye auntie tgk....masa nia bb mcm ni jugak ke alya?

Elyn said...

perghhh peha tuuuu nyum nyum bak kata wafiq ekekekek

nadja said...

dah besar adel kan.. senyuman yang mengoda lagi.. heheh rambut tuh yang mahal..

alyyani said...

zura : ye ye, bila aunty zura dgn akil nak jumpa adel ni?

nome : makin berat gak mama dia nak dukung me. huhu..

bed : ko jgn bed, baca komen aku kat aieza tadi. 2 entry bawah ni auto published. kang boss aku ingat aku ngulo je arini. hhuhuuh...

aku tak ingat bed, tp beza nye diorg ni, adel lebih panjang dari nia. debab nye sama kot.

elyn : nia pun suka ckp nyum nyum nyum... :D

nadja : hehehe...tq ye!

kak mas said...

comey adel.. lebatnya rmbut adel tu.. betulla alya. mmg senang anak tk tido buai nikan. luqman pun da x heran dgn buai skang ni...

pst.. pst... adel pnya adik boboy rsnya.. hehehe

Iryani Noor said...

hu mak aii.. tgk peha adel tu.. geram nyer.. mcm peha kfc =p.. pastu ngan gaya tido (gambar last) chomell betul... geram la ngan adel nih.. dah pandai nk main yer.. bestt nyer...

Gieyana said...

cepat tul masa blalu kan..dh besar dh Adel...

prince caspian said...

muka adel macam pemain perseorangan china..CHEN JIN nme ny...pemain perseorangan yg kalahkan wong chong han..sgt laa sebijik..

Ibu Mifzal Arsyad said...

waaaa...peha adel...berketak2....geramnya..cam nak gigit je...hehe

alyyani said...

kak mas : tu la kak mas, kalau tak ajar buai ni senang kita. tp anak kena bagi kerjasama gak la kan.

eh, tang mana kak mas tgk yg tau boboy ni? amin kak mas ;)

yani : ha tak lama lagi sofia pun da pandai main nak gelak2 then giggle2. sgt lah seronok nanti time tu tau.

gie : ye la gie, masa berlalu dgn cepat betul kan.

prince caspian : ehehehe.. a'ah ek, tp tak ensem la dia tu. teringat adel masa tgk beregu negara yg chines dgn malay tu. tgk yg chinese tu teringat adel. heheh..

btw, sapekah kamu ye?

ainey : berketak ketak ye ainey. hehehe..

amalina binti anuar said...

best nye la tengok adel tido. kalo dia tido cmtu xda kena kaco ngan nia ke nnt. kang nia telanggar dia ke kan.

alyyani said...

ina : mau tak kacau. tp dia kt dalam bilik, nia main kat luar. kalau dia tido tak luar mmg tak dpt tido la adel. kene penyek dgn nia.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

adel memang dah nampak muka nia sikit2...dah nampak cam besar..bukan umur 3 bulan..alahai...sukanya tgk muka adel yg giggle tu...

alyyani said...

ibu damia : ramai cakap lain. tp alya nmpk mcm ayu gak la. nmpk dah nak sama kan? skang mmg suka giggle. layan blues sorg2. heheh..

Ryn said...

Hepi 3mons ADEL!...

Peha itu sgt montok di mataku...

Senangkan tkyh nak buai2...nak pegi mana2 pn senang...

alyyani said...

ryn : tq aunty ryn! mmg montok! kecik2 la bam2, nnt dah besar slim la kan. tu la, senang la sikit nak travel kan?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in