pizza san francisco...again

bukan again je, akan ada lagi yang mendatang. again, again dan again. tak tau la nape wan suka sgt makan kambing tak mandi kat sini. hehe.. aku ok je la kan. lepas gi klinik tu kitorg pegi alamanda nak beli groceries. tapi macam tak lapar lagi takde la nak makan kat situ. tu yg wan ajak gi bangi lunch kat situ.

waiter tu bagi kitorg tempat yang sunyi sikit sebab nmpk ada baby sedang tidur. time ni mmg peak hour sebab lunch time kan walaupun masa tu jam dah kul 2 lebih.

nia kalau time nak makan behave je. sabar menanti..

the appetizer and the drinks, nachos with chicken. lagi sedap la dari kat chillis.

chik na , alya tgk blog akak aritu order meal ni. tak fikir panjang terus order. beef straganof. best sebab banyak mushroom shitake dalam tu. nia pun suka.

wan nye meal cam biasa la ye. lamb chop.

nia makan dengan berselera nya..

elok je kitorg habis makan, adel pun bangun. nia apa lagi, wajib la say hai kat adik dia bila adik dia dah bukak mata..

lepas makan, wan ajak gi JJ equine, tapi mata ni da separa terbuka je. terus lah kitorg balik rumah. bukan boleh tido pun. sebab budak- budak tak tido. nia je la, tido kejap.

sila jangan tiru aksi ganas ini dirumah ye, cam ni la nia kalau dapat adel. tapi adel tak nangis pun. dah immune dengan perangai kakak dia...

19 comments:

LeaKhalid said...

heheh..kalo gurau adik beradik, mmg begitu...skang nih, kat umah, abg kalip slalo nangis kena buli ngan adik kipi..sok adil n nia camne lar plak agaknye
hehehehe

AieZa said...

aku hari2 lalu piza san francisco tuh.. tp ade skali je aku masuk.. ke 2x ke gitu la.. sbb xtau nk order ape.. 2x aku order 2x xsedap.. aku rasa aku salah order la kut.. tgk org lain mkn ok je.. tgk menu korang mcm sedap le plak.. sedap ke eh kambing kt situ? appetizer nachos ngan chicken tu sedap ke eh? (ater husband xkn masuk chillis kn.. redha la mkn san francisco nye je) hehe..

nia sgt behave ye tibe time mkn.. ok la tu.. hana plak jenis klu lmbt skit dia akan marah.. mula la wat itu wat ini (perangai menurun dr aku agaknya kuat marah)..

aksi tu nia syg adik tuu.. hehe.. tu yg gitu.. rambut adel tuh tegak btul.. ke atas jekk.. tp chomell.. hihihihi..

amalina binti anuar said...

cis bru nk jdi komentar yg permata. dah aorg komen dulu. oit best nye la nia makan yer. nia t blik umah leh makan byk2 yer. hehehehehe.

ganas btul nia peluk si adel tu. takut ina tgk nyer. seb baik la si adel tu xmenangis.

shah-ila-ain said...

wahh..aku tgh berpuasa ni...haruslah ptg nie aku suh laki aku belanja aku utk berbuka pizza...lama tak masuk restorent Pizza nie...

Elyn said...

ekekek wafiq kalau jumpe sepupu2 die gitu la die peluk beb!! sampai terjatuh2 dua org tu nanti huhuhu

Nurshahfamily said...

cam sedap jer heheheh... kt jb ade ker ek?????

nia dh pandai jaga adik ye..... good gurl hehehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nia dah pandai ajk adel wrestling WWF ek? bhy tuuee..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aduss..aksi ganas nia dah muncul....tapi betullah..lama2 adel dah immune kan...

sama kat rumah ni....ayyunie pun dah immuune kalau aleesya tarik rambut atau tolak ayyunie...

fabulous.farah said...

susah nye nak komen bog alya hari ni..ni cubaan ke4.haha

adel muka redha jer..eh. san fransisco dah dekat nagn umah i..nanti kalo pergi singgah lah umah=p

Ryn said...

tentu sedap lamb chop tu kan...aku tgk pn terliur...kalo dah berkali korang g maka sedap laa tuh....

mamashasha said...

wow menu ko alya sgt2 menarik utk di coba.....nia behavenye....gud girl la....adel dh masak ngan kakak dia pasal tu tak kisah nia buat apa pun kat dia kan...

fazilzura said...

emm aku xpenah lg makan sini , BUT chilis mmg dh OUT dr list aku , aku x leh makan .. myb dia letak WINE kut.. leps makan , aku muntah & cirit birit beb .. huhuhuhu x nak ... mmg mknan tu xleh jd drh dgg aku .. (bagus ler kan)..

besh kan kalau time2 yg tepat , anak2 tido dgn nyenyak nye, sonok je nak makan ..

mak aiii , nia pun dh pandai nak resling dgn adel yek

LYaFRINA said...

alya..
hari purple sedunia k???
wan suka lamb chop.. waa..sama dgn lya.. tp poblemnya, darah naik!!!!
tp just lamb chop j blh mkn.. kalo masakan lain berasaskan kambing x mandi.. mmg cannot go.

**aksi bawah sekali.. waaa
hebat!!

ppb_ppkp said...

wahhh..nia n adeel pekena pizza ek..meh kasi auntie imah ckit.,..
syokknya aku tgk hang alyyani..
happy family..
wei..nanti jemput la jalan PERLIS

re:allyani...memang nampak adh complete..sebenar..TIDAK LAGi.uhuhu
KC atas..xlengkap sepenuhnya...rak nak letak gula kopi...garam kunyit ..
yg bawah..drawer letak pinggan xletak lagi..
tukang kayu tu..a.k.a paklong hubbuy..dah xsihat 2 bulan ni..
ihihihi.aku dah lama xmasuk daporr alyyani....uhuhhu..cuti buat masa lani..mkn pon bungkus jer..

~aSHa~ said...

amboi kakak dia...syg sgt kat adel....sib baik adik tu penyabar...ehehehe

nome said...

mmg layan menu2 san fransisco nih...aku soker! lamb chop tu one of my peberet...ekeke...walaupun kambing dia x mandi, tp menyengat rasanyer...ekeke

dasat arrr si nia nak dukung adel...gelak aku tgk gelagat dua beradik nih..chomel!

Iryani Noor said...

huh nia punyer peluk tuh, cam nak semput si adel... rilex je muke adel kena gomol mcm tu ehh..

btw lamb chop tu owhh sungguh menyelerakan... sabar2.. 5 hari lagi =p

@lfidah said...

tak blh tgk lamb chop tue..kalau makan pening kepala...:-) memang tak ler makan kambing..

alyyani said...

lea : skang ni nia berkuasa sebab adel tak leh buat apa. tunggu la adel dah besar nanti cmne kan. sure mcm kalif dgn kipi gak tu :)

aieza : sedap za. lagi sedap dari chillis. nanti kalau ko nak makan situ ko amik appertizer tu ye. lagi crunchy.

nia time nak makan behave. tp tgh makan, haru biru gak la nak handle. yg aku punye makan yg dia nak. aiseh, mula aku aku tension gak. huhu..

gitu la rambut adel weh. ko pu ndah tgk kan? :D

ina : nia na balik minggu ni, sila la sedia kan makanan yg banyak2 ek. hahaha...

tu la pasal, aku ni dah lali. tp dibawah pengawasan aku gak la. nia tu ko tau la, bukan tentu tuh.

mel : aku bagi ko idea untuk juadah berbuka. hehehe.. tp berbuka makan pizza mana kenyang, kena cari nasi la gak kan?

elyn : wafiq mmg lelaki gagah! hahaha..

nur : tak sure ade ke tak. bole la try car. :)

mmg nia pandai dah 'jaga' adik. heheh..

jue : alya la jadi pengadil dia. hahaha...

ibu damia : kadang sian gak tgk adel, dia tak leh buat apa nak protect diri dia. tp nia bukan la nak buli adik dia, dia nak peluk adik dia, tp cara nye tak betul. huhu..

farah : yeke? blame blogspot eh. farah duk ktne ek?

ryn : sedap la kot ryn. aku tak makan kambing. tp tu la favorite wan setiap kali masuk situ.

bed : bole try bed. sedap & mengenyangkan. nia behave time nak makan. tgh makan haru sikit. adel mmg dah redha je apa kakak dia nak buat.

fazilzura : WINE ? ko bia betul beb. kalau betul apa ko cakap, berdosa la aku dan org islam lain yg makan kat chillis tuh.

time adel tido, mmg selesa sikit nak makan. kalau time dia jaga, sistem giliran la makan.

lya : kebetulan lya :) alya pun sama, mmg kambing tak leh masuk. lya mmg tak leh makan la kan, nanti sakit pulak.

tu la aksi ganas dari nia. hehehe..

imah : ko jgn risau imah. 1 day aku sampai perlis mesti aku roger ko. nak tgk teratak ko yg cantik itu :D

asha : tgk bila adik dia dah pandai lawan, nak tgk apa jadi. hehehe..

nome : yg suka lamb chop ramai la suke kan? sedap la kan?

org dukung, dia pun nak dukung gak tu. sabojela..

iryani : tak tau adel semput ke tak. tp mama dia tgk mmg naik semput la jugak. tp adel dah immune. huhu..

yeay, abis pantang la kan? sila2 makan ye :D

fidah : alya lg la tak pnh makan pun. tak tau apa jadi. huhu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in