celebrating mother's day

mesti ramai yang pergi menyambut kan? keluar makan- makan kan. aku pulak camne ek? semalam dari pagi wan dok tanya 'nak keluar tak ni?' ade lah banyak kali dia tanya. aku diam je. dalam kepala ni mmg tak nak keluar. tapi banyak barang dah takde. pampers adel, susu adel dgn nia lagi.

sudah nya wan je keluar gi beli barang- barang tu kat JJ depan ni je. dia bawak nia sekali. bole la aku rest kejap. tak rest pun sebab adel tak tido2. at least nia happy skit la dapat dibawak keluar kan.

sudahnya kitorg takde la pegi celebrate pun. takpe, aku dah dapat kad tu pun dah cukup happy. tapi malam nya, sambil tgh tgk tv sambil tangan aku AFMASUK SHAHIR (pakai hp wan. :D), wan soh call pizza hut. so, this was our celebration of mother's day..

lepas call tu, dalam setengah jam makanan sampai

the foods. amik yang take away punya combo meal. cuma aku add on creme carbornara tu. favorite nia tu. then buat mushroom soup nak cicah dengan garlic bread.

gambar fail : tapi kan, nia dah lama tidur. sampai kesudah tak bangun- bangun. wan cakap dia penat berjalan je sepanjang kat JJ. langsung tak berdukung pun. dah tinggal sikit untuk nia, sampai kul 10, tak bangun jugak. sudah nya, kitorg be-2 je la yang makan. sian nia. nanti mama bawak gi pizza ye.

adel pun tido jugak, tapi lepas habis makan dia bangun nak menyusu. adel boleh rasa jugak la. mama proses pizza jadi susu. heheh.. oh adel masih ade lagi selsema nya. batuk dengan selsema ni, sekali dah menyerang, amik masa jugak nak sembuh. sian adel. adel dah sihat mama bawak pegi jalan ye

25 comments:

nasz said...

geram nye tgk muka adel! pinjam kejap boley??

alyyani said...

nasz : ko nak ke syamil nak? ;)

LYaFRINA said...

lya pon just kluar mkn mlm jer..bwk mama skali..

ishhh,,, byk gak wan+alya mkn.. fain..sah2 la x makan pizza ni.. kalu lya.. sekeping j blh pegi... perut x muat la

-**WAAA..SUKA SHAHIR MASUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alyyani said...

lya : sebab wan tau pizza tu favorite alya tu yg dia offer tu. wan pun kureng pizza ni. sebab hari kita kan, kena ikut apa kita suka la kan?

suka jugak! :D

~aSHa~ said...

sy celeberate kat ofis beramai2 je..ehehehe

anak kalo nyusu badan cepat baiknye...

comey adel..mcm rupa kakak dia da h...

alyyani said...

asha : wah, celebrate ramai2 yg haritu makan pizza kan? lg best tu :)

tu la, harap cepat baik la adel ni.

dah mcm kakak dia ye :)

amalina binti anuar said...

aish bru je letak dh ada 5 komen dh. celebrate kat umah je mothers day. jadi la. kat umah nie xda wat pape pon mothers day. sian nia tdo dh xmerasa makan pizza. abeh la sume yg ko makan yer.

alyyani said...

ina : ape lak aku je makan. abg wan pun makan sekali la. tp merasa la nak aman jap time makan. kalau tau bersilat aku dgn nia di meja makan. hahaha..

nome said...

sama la beb...tapau pizza mkn kat umah je sepanjang ari ibu...yg penting dpt makan bersama family, ye tak? cian nia penat berjalan......lena dia tdo..adel plak makin besar...makin chomel...

alyyani said...

nome : yeke? tp tu la, rasa santai je. takde la rasa penat sebab wekeend tak ke mana, penat mata je lam tak cukup tido dgn rest, heheh..

Ibu Mifzal Arsyad said...

sedapnya makan pizza...ni yg tergoda ni..

fiza said...

wah bestnya makan pizza yer..adel cuteeeee la.......syakil nak wat adik angkat..ha..ha......

fabulous.farah said...

huhu..best nye..makan berdua baby tak kacau la kira semalam eh?=p

alyyani said...

AINEY : APA LAGI, MALAM KANG BOLE LA DINNER PIZZA :)

FIZA : SYAKIL NAK BUAT ADIK ANGKAT. BELUM ADA ORG OFFER NI. BOLE2 ;)

FARAH : YA BETUL! MAKANAN DAPAT HADAM DENGAN SEMPURNA DALAM PERUT NI. HEHEHE..

amalina binti anuar said...

hahahahha. standart la tu kan. dh nia tu jenis xreti dok diam. tu yg beperang sikit masa makan. nia tido syoq la ko mkan dpt merasa nikmat makan.

alyyani said...

ina : tau takpe. jarang dapat peluang tu, kadang nak makna kena tutup pintu dapur. sebab nia tak benti2 makan kalau nmpk org makan je mesti dia nak makan.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tghari tadi baru ayu lunch ngan piza ni...tak sempat nak masak..so call dan delivery jer..senang...tak der tulis pun mother's day kat kotak [pizza tu...yg ayu punya tadi ader secebis kertas ucap mother's day...

samalah ngan ayu..tahun ni tak sambut bagai pun..sekadar pi makan seafood jer..busy like bees...

Nurshahfamily said...

istimewanya dinner hehehehe.... cian nia ... penat sgt yer...

shah-ila-ain said...

wahhh sonokk tu mkn berdua2an....haiii kalau lah pizza nie boleh sampai ke rumah aku kan best...nie kalau aku suh mamat pizza tu dtg ke pulau,mau jenuh dia mencarik pulau...sudahnyer mau pizza aku jd lempeng kahhh...

alyyani said...

ibu damia : yeke? best nye kotak pizza tulis happy mother's day. ni takde pun.

ye la, busy penangan lhdn ye :)

nur : dok rumah bukan masak pun. hehehe.. tu la, penat sgt dia tu. tido tak bangun langsung.

mel : ish ko tak try call lg mel, ce call kot2 smpi kan. tekejut ko nanti. tp ko kan terror buat pizza. pizza buatan sendiri lagi sedap kan? :D

AieZa said...

selamat hari ibu to u..

*eh ko nye pun ada word verify la..*

Iryani Noor said...

woo mkn pizza, sabar2.. lagi 13 hari nk abes pantang =p..
geram btul lal tgk adel nih...
senyuman die tu ... chomell btul..

amalina binti anuar said...

tu la pasal kan. nia nie pantang tgk makanan. msti dia nak makan. sume pon dia nk sumbat dlm mulut. tolak batu ngan kayu je dia nie. dah besar sng la nnt dia. xmemilih makanan.

alyyani said...

aieza : eh yeke, aku ingat takde. ade ek. ish2.. nanti aku setting lain.

iryani : alya masa bawak adel gi inject sebulan tu, dah makan pizza. heheh.. tp makan meatballs yg pedas2 tu la. saba2, pejam celik je tu.

ina : harap gitu la. tp nia ni memilih gak. yg tak sedap dia tak makan. dia makan yg sedap2 je.

mummyar said...

wah..makin comel la si adel ni...geram nya akak tengok skang nih...cute...mesti cam mamanya

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in