rihana ADELia dah 2 bulan

harini 17/4/2010 adel genap lah berusia 2 bulan. pengalaman melahirkan adel 2 bulan yang lepas masih segar dalam ingatan. cepat nya masa berlalu kan? pagi tadi, kitorg dah bawak adel untuk imunisasi 2 bulan. selesai satu lagi tugas.
  • berat adel : 5 kg (1 bulan - 4.5kg)
  • tinggi adel : 61 cm (1 bulan - 54cm)
  • lilit kepala adel : 39 cm (1 bulan - 38cm)
apa perkembangan adel? sama je macam baby lain. cuma kalau dulu adel ni cool, skang dah tak bape cool. huhu... sebab dia dah mula ada perasaan. tak boleh ditinggalkan sorang. kalau tak, mengamuk sakan. nak orang hadap dia je. cikgu kat nursery dia pun cakap gitu. mujur la adel sorang je baby kat nursery tu. cikgu dia cakap adel kuat mengamuk banding dgn nia dulu. mmg pun. tak kisah lah asalkan adel sihat.

yeay, saya dah 2 bulan!

sekarang dah pandai nak main. nampak nia pun dia dah sengih- sengih. best je tgk.

gambar baru amik lepas balik dari klinik tadi.

suka tgk lesung pipit dia.

26 comments:

LYaFRINA said...

waaa... skejap j.. dah 2 bulan.. mkin cun ank dara sorang ni. tang lesung pipit tu.. sgt2 sweet.. ambik lesung pipit sape tu?? alya k wan???

LYaFRINA said...

alya.. xsmpat nk leave komen kat n3 sblum ni.. jd tgal kt cni la...

act... menarik la birth tu.. sbb tema dia tu.. PAKAI JUBAH.. hheheheh

**LEBIH HANGAT DRP BIASA...

Syaz said...

rasa mcm kejap je dh 2 bulan...comel sgt adel ni...lesung pipit yg xtahan tu...gerammmm!!!!!

fabulous.farah said...

ade lesung pipit!! mane u jumpa nama anak u cantik-cantik ni=p

alyyani said...

lya : tu la, kejap je kan. lesung pipit tu ikut sape ek. kitorg 2 2 ada. cuma tak obvious macam adel dgn nia tu.

kebetulan tu semua pakai jubah. hehehe..

syaz : tq syaz! :)

farah : :D mana dpt eh? penat brainstorming tuh

cik mas said...

ish geram betulla tgk adel ni.. tingin nak anak pompuan laks.. :)

suhida said...

adel,pinjam lesung pipit leh tak?acik ada dulu,tp sbb da tembam sgt,da hilang dah lesung pipit acik..=p kekekeke...

~aSHa~ said...

cun la anak dara ni senyum

mamashasha said...

cute nye lesung pipt adel alya.....dah le tembam....huhu meh cini auntie nak gomoi sikit.....sekejap je masa berlalu adel dah pun 2 bulan...masa betul2 berlari mengejar kita.....

Ryn said...

comeyyy ada lesung pipit...makin hari tgk adel makin menyerupai nia...

fazilzura said...

beb , jgn lupe kasi aura bby gurl ado lesung pipit tu kat aku yek ..
bile ler dpt nak ku cium2 pipi dak montel ni

Ezzah said...

comlenya adel! bertambah comey dgn lesung pipit tuh. 1 geng dgn dania berlesung pipit. :)

nadja said...

uih geram nyer tgk adel.. kiut miut.. tak sabar nak tunggu yang dalam perut nih kuar.. hehehe dah masuk 5 bln lebey dah.. tak lama lagi la kan.. ehhe

Norry said...

amboi comeiinya adel, asyik senyum je....geram tgk(nak baby girl jugak)

fieza said...

alahai comel sungguh adel ni..lesung pipit mahal tue..leh jd gf abg syakil ni..hi..hi..

Chik Na said...

adel ni nampak macam lebih panjang dari baby 2 bulan yg lain la... geramnya tgk adel buat k.mas rasa nak baby lagi..

tunbegia said...

sungguh comellnyerr,

salamm

Reena said...

hi akak...dah bersalin dah..reena tak tahu pun..lama tak masuk blog nie..tahniah..dapat puteri lagi satu...thats nice..comel la baby....ok take care...

alyyani said...

cik mas : cik mas dah bole tambah tu. sedang elok je tu. heheh.. ape lagi. ;)

suhida : ye ke acik ade lesung pipit? patut la comel. hehehe..

asha : time nangis lagi comel. huhuu..

bed : betul la bed. mmg cepat je masa berjalan. salah satu tanda akhir zaman kan?

ryn : yup, betul tu. adel dah nak sama muka dgn nia. :)

zura : ha tu la. bila la nak jumpa aunty zura dgn abang akil ni kan? eceh. heheh.. amin aku doakan ko ye.

ezzah : ye ke? dania pun comel jugak! :)

nadja : dah tau jantina? kalau girl best la sepasang kan? bole rehat panjang. :)

alyyani said...

norry : insyaAllah mana tau lepas ni naim dpt adik pompuan lak kan? heheh.. time bejaga mmg asyik senyum je dia ni.

fieza : bole2. eh syakil bukan nak nia ke? heheh

chik na : ye kak mas. ramai cakap gitu. dia nmpk kecik je tp panjang. kak mas nak baby? kena soh en zaidi balik sini la kan? hehe..

tunbegia : salam..tq2! :)

reena : how's everything? lama betul reena tak blogging kan? busy ye. tq reena! :)

nome said...

tomeinyer lesung pipit adel...ada dua lak tuh...dah besar sok, sure cantek orgnyer...

siti said...

comei nye adel...

salam perkenalan

alyyani said...

nome : harap perangai pun cantik secantik lesung pipitnye. ehehe..

siti : salam kenal. tq2!

Sena Çeyiz said...

salam... a beautiful baby,

alyyani said...

sena : tq! :)

Iryani Noor said...

suka betul tgk lesung pipit die tu.. mahal tu =p.. chomell..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in