meraikan keMERDEKAan

sebelum tu, kalau korang nak tau, aku dah peram entry ni dari hari ahad lepas lagi. banyak sungguh halangan nak online sekarang ni. apatah lagi blogging. 2 2 baru je tido. gagah kan mata update jugak. penat amik gambo kan.

sempena meraikan hari keMERDEKAan aku pada 1 april lepas, aku dgn adik aku amalina & asyran telah berjimba- jimba di ipoh. oh, not to forget, my nia. adel aku tinggalkan dengan opah & atuk nya. bukan tak boleh nak bawak, tapi stroller dgn carrier takde la. aci tak alasan tu? hehhe.. takpe2, lepas ni adel takkan ditinggalkan kalau jalan dgn mama & papa ye.

dalam pantang takleh nak melaram kan. so takde la gmbr aku almost 2 months kan. bila dah proper attire ni, nak la enterframe gambar tuan punya blog ni. bergambar sebelum gerak. sebelum keluar, aku da siap mandikan & feed adel. nia kalau bab berjalan sama la mcm mama nya, excited!

destinasi pertama ke ipoh parade. kitorg sampai agak awal. so orang tak ramai & parking pun banyak lagi. niat dihati nak drive, tapi sejak- sejak ada driver ni liat je nak drive. camne la dah nak masuk keje nanti.

masa tengah jalan- jalan tu, ternampak kereta ni. memandangkan stroller takde, aku pun sewa benda ni. tapi sekejap je sebab nia pun kejung je dok dalam ni. dia dok tekan hon je la, lepas tu dok cari mama..mama..

lepas dah pusing kat parade, kitorg bergerak ke jusco. gi mana pun jusco tetap dihati. jalan kat parade tak reti nak beli apa. kena pegi jusco jugak. lagi pulak kat sini customer service dia menyediakan perkhidmatan stroller. nasib baik ade lagi satu. kalau tak, jenuh jugak nak dukung nia ni. apa pun lunch dulu. meraikan kemerdekaan kan. ni adik aku ina yg nak makan kat pizza hut, belanja dia gak sempena buat header blog aku ni. kami yg tgh khusyuk makan spagetthi.

to papa, this new pizza sangat sedap! nanti papa belanja nia ye :D

yaAllah sedap nya sup ni mama.........

tu dah sedap sangat la tu.. kordinasi nia menggunakan kutleri semakin baik.

volcano ice cream namanya. ni aku tukang tgk je la. masih tak bole makan lagi ni. belum betul2 merdeka ni. bersungguh nia makan. nampak sangat sedap tu. huhu..

time ni tengah tunggu paksu nia fitting kasut kat butik nike. kalau dilepaskan, agak bahaya di tengah orang ramai. masuk kedai baru bole lepas kan kejap. seronok sangat lah dapat berjalan sana sini.

selesai beli barang dalam kul 6 lebih jugak. lepas tu aku memenuhi hajat paksu nia ni nak makan secret recipe. aku belanja dia la sempena menjaga aku nia & adel dan sempena result spm dia aritu. nia mmg suka sangat dgn indulgence. mama nia lagi la suka!

muka orang yg 1st time makan SR. tekejut aku ko tak penah makan kat SR weh. hahah.. makan la puas- puas ye. ye la, duduk asrama 5 tahun kan.

balas dendam namanya ni. meraikan kemerdekaan la katakan. hehehe..

wei tak takut gemuk ke? lepas satu- satu aku makan ye. hahah... ni dish adik aku sorang lagi. wajib la rasa. semua nya rasa nak makan. tu la masalah nya. hahah..

posing sikit lepas dah kenyang. tapaukan mak dgn ayah 2 slices of cake. sampai rumah ngam- ngam start konsert a.f. (ye aku tgk, afundi SHAHIR!) what a day..sangat best!

16 comments:

fabulous.farah said...

slim jer lepas pantang..kagum!

mamashasha said...

Alya..lama ko peram n3 ni.smlm aku tgk xberupdate
Tup2 ari ni dh ada n3 yang 1 day ago aku
Xbaca! Sabo je la..

Ini mmg betul2 sesi balas dendam nih!!
Pas satu - satu ko terjah. Ini kalau balik
KL harus lagi sakan nye pulun kan alya?

Aku tgk bkn ko je merdeka, nia pun nmpak
Xcited dpt jalan2...

Wah baeekk punya alasan ko tinggal adel ye
Takde stroller n carrier..eh bila ko blk sini
Smlm aku call tak pasan ehh?

Apa pun ko maintain cam anak dara selim nya..

@lfidah said...

wah alya..tetap maintain...slim jea..kagum tue..merdeka ler selapas lama terperap di rumah..seronok sgt tgk alya..

HaWaAdAm said...

weh..ini mentekedarah namanye..kalah aku mentekedarah ni...lepas piza, SR pulak...hakhakhak...bila balik sini weh..nak melawat anak ko..hehehe...

nome said...

wahhhhh...sudah langsing ko skrg alya....makin berseri2 pas abis pantang....

x hengat punye mkn...dari satu ke satu ko sebat yer...ni kes balas dendam nih...xpe2...bile lg kan? ate dah kepingin sgt nak mkn tu sumer...

LYaFRINA said...

waaaa... sesi berbalas dendam ni.. enjoy2.. baby adel tgal kat mana???
alya..akhirnya dpt pakai balik baju tu .. bju y wan kasi msa birth alya kan???
body maintain slim alya... just muka nmak tembam skit.. tp ok mcm ni.. cute...

**comelnyer nia.. lama x tgk xtvt dia... bju pon comel sgt2.. i like!!

LYaFRINA said...

Alya.. better pakai IUCD...
sbb jiran lya pakai implanon.. tp ntah mcmana t'pregnant gak.. ntah ar.. tu semua rezeki allah kan.. kalo tuhan nak bg.. walau ada backup pun jd gak kan..
xsilap IUCD... hnya 1% risiko y ada..

ayuZack said...

slim nyer alya...
jelesnye daku tgk..
hopefully daku pon leh turun cm kamoo jugak al..

nia nampak happy sgt g jenjalan.. almaklum la kan.. kene perap kat umah nak dekat 2 bulan.. hehehehe..

suhida said...

syok2..makan je...kekeke..
ate,nmpk epi ko dah merdeka ye..tahniah!~

nadja said...

wah wah heehhe syok nyer bersantap n berjimba yer sempena kemerdekaan yang ke2 neh hehehe.. mkn jangan tak mkn..:p

AieZa said...

woiii mkn tak hingat.. ko saje je mik gambo gitu mcm la ko mkn byk sgt kn..

slim ko yer.. ater mmg berbadan kurus senang la ko turun...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

balas dendam habis-habisan ni..semua pun nak makan kan...ok ler yg mana leh makan tu..tapi still ader pantangnya jugakkan cam ais tak leh lagi kan...

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..seronok alya dah abih pantang..badan maintain cam slm pregnant..jeles nengok..sy dulu pas pantang..berat x turun..org duk ingat ada baby lg dlm perut..huhu..

wah..pizza baru..uhuk..sedapnya tp cam dah x leh makan jer..

Chik Na said...

waahhh...alya dah slim melim...seronok yea da boleh jalan-jalan sakan

Gieyana said...

wahhh...Alya..ko dh slim melim dh yer...meraikan kemerdekaan kt SR lg..hehehe

Elyn said...

amboi bebetui sakan sambut merdeka ni!!! ekekeke

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in