hari pertama bekerja

harini hari pertama aku bekerja selepas cuti bersalin selama 60 hari. awal pagi dah menyiapkan diri untuk ke pejabat. wan siap perli aku, minggu pertama ok la. seminggu kemudian.... hahaha. no komen la bab tu. tapi semangat berkobar- kobar.

rutin kitorg pun dah berubah. kalau dulu aku yang hantar nia ke nursery. kali ni papa nia pulak yang hantar nia. so nia kena bangun awal sikit la. tapi tak dapat la aku nak mandikan nia sebab mmg tak sempat. kalau nia tengah tido, panggil je nama dia then cakap "jom!" dia automatik bukak mata bangun then cakap "jom!" hahahaha... bab berjalan mmg no. 1. ye la, mama dah train dari dalam perut lagi. sama la dengan adel. dalam kereta elok je senyap.

aku pulak, akan hantar adel. then masa balik pulak, 2 -3 bulan ni aku akan balik on time sebab nak mengelakkan amik diorg masa maghrib atau lepas maghrib. adel kecik lagi kan. aku akan tunggu wan balik keje then akan amik anak- anak sama- sama. buat masa ni la. kalau wan outstation, aku kena amik la then kena pakai lift. senang sikit. kalau naik tangga jenuh gak tunggu nia naik tangga. tah bape minit baru sampai depan pintu rumah. hehe..

sekian update buat masa ni. kerja sangat banyak menanti aku. tgh nak tgk mana satu nak buat.

meja aku. kerja- kerja yang menanti. bosan la dok ofis sekarang ni. sebab sorang- sorang je. dulu duduk kat partition bole gak sembang dengan orang depan, orang sebelah. bila dah dok dalam bilik sorang- sorang. lagu je la peneman aku. dan semestinya internet. hhahaha.. lagi rancak la aku berblogging dah semua orang takkan nampak monitor aku ni. gelak jahat lagi. hahahah...

note : 1st thing yang aku buat ialah tukar desktop background. tu gambar nia bila tah tak ingat aku..

30 comments:

fazilzura said...

HAPY WROKING beb ...

kahh harus ler bosan bile dh start keje , ye ler dh 2 bln gomol bby ...
pehtu dtg2 plak mejo penuh dgn keje, huhuhuhu lg ler tensennnnnn ...

ko dok dlm bilik sorg yek , aduyai .. leh beku otak gitu , kalau berdua ke , ber3 ker besh jgk ler... but ok ler.. makin tegar ler ko berblog

alyyani said...

zura : tu la pasal. tp ok gak. kalau kerja ni tak la rindu dok tekenang anak2 aku tu. at least masa cepat berjalan.

hahaha.. tu la, makin tegar la aku nanti beb. :D

LYaFRINA said...

HEHEHE.. WELKEM BACK....
SMANGAT BKOBAR2 TU....
GUD LUCK UTK KEJE2 Y BAKAL MENANTI...
HEHEHEHEHE.. GELAK JAHAT GAK NI..

nome said...

selamat bekerja kembali..sure pale asik igtkan umah dan anak2 jer...longgar kepala lutut nak memulakan keje, ye tak? ekeke..

n'way semoga ko terus sukses berblogging...ate dok dlm bilik...xde sapa yg nampak....kahhhhhhhhhhh

alyyani said...

lya : tq lya. harap momentum berkobar ni lama la. heheh..

nome : tq me. skang belum sempat ingat lagi, sebab tak sempat rileks lagi. cmne nak rileks, kerja lagi, blogging lagi. belum bukak fb lagi ni. hahaha..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

hahhaa, selerak jugak meja ko eh. huhu kalau aku pun pening nak buat yang mana satu. tapi mula2 masuk opis mesti men tenet dulu. hahahhaa

alyyani said...

tinie : sebenarnya kosong. tp smlm aku masuk ofis kejap. diorg da handover balik keje2 aku. makanya jadilah begitu weh. apa pun innternet connectio kena cek dulu ok ke tak. hahaha..

LeaKhalid said...

selamat kembali bertugas....dan selamat meresa kepenatan yg maksimum sekembali dr opis, melayan anak2 kecil dan menguruskan rumah tannga...~hehehe(^^,)

~chekuna~ said...

selamat kembali bertugas.. insyaAllah..dengan perancangan yg rapi..semua problems boleh diatasi ngan mudah...:)

alyyani said...

lea : tu la dia. takut gak. harap sgt la bole bersabar nak handle budak2 bila balik keje nanti. kena amik tips dari lea nih :)

chekuna : tq kak na. harap begitu la. :)

cik mas said...

wah berkobar2 ye mama adel ni nk masuk keje. selamat mula bekerja.. :)

LeaKhalid said...

huhuh...lea pun msh lagi dlm proses belajar...moto utama..adalah...SABAR...itu larrr yg lea msh lg berlajar utk SABAR...adoyaii...sgt mencabar! huhuhuh

alyyani said...

cik mas :mmg berkobar cikmas. tp ni dah nak tongkat mata gak ni. al maklumlah adel shift malam. luqman cmne kak?

lea : huhu.. gerun gak ni nak hadapi. tapi apapun kena hadap jugak kan. bak kata lea SABAR tu keyword dia. :)

nasz said...

selamat bertugas semula alya..

alyyani said...

nasz : tq nasz! :D aku tak on fb. kang mau tak jadi keje langsung. hahaha..

nadja said...

wah best nyer tak der la boring lagi duk umah eh.. selamat bekerja..

fabulous.farah said...

huhuhu..selamat kembali bekerja=p

alyyani said...

nadja : kalau dok rumah sorg mmg boring. kalau ade anak2 kt umah mmg tak sempat nak boring. heheh...

farah : tq!

LYaFRINA said...

alya.. one more,..sempena hari pertama keje ni.. warmup dulu eyhh..

beg anda dselongkar dlm segmen fuhh:-

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/04/tag-segmen-selongkarfuhhhhh.html

alyyani said...

lya : heheheh... tadi dah klik tapi tak appear lg. ok2, cam artis lak ni. hehe..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

selamat kembali bertugas.....

semoga happy dan ceria bersama ngan nia dan adel...

ingat weekend ni nak jumpa alyya lah...nak bagi something kat adel..lagipun alang2 turun KL kan...nanti ayu roger2...

miemiey said...

wah lama tak singgah sini maklum laa aku cuti...lama gak dr blogger..tup..tup..ko dah banak upenya..
aku laa rakan blogger paling lambat tau ni
huhuhu
pasni kena katam laa entry ko lepas 2 al..anak ko comey laa cam wan aku tgk...hahaha

semangat kobar ko dah start keje...

Elyn said...

keje jgn tak keje!!! pehtu jgn lupe borak ngan aku muahahah

[I][T][A] said...

selamat bkerja kembali alyya.. bestlah duk dalam bilik sorang2... dah der orang nak kacau kalau bertenet... :D

alyyani said...

ibu damia : aaa nak jumpa? nak jumpa gak! nanti roger2 ye :D

miemiey : ko pun dah lama menyepi dari dunia blogging ni. handle anak2 ye. baca jgn tak baca nanti aku buat kuiz, heheh..

elyn : itu wajib! :D

ita : tq ita. tu la, asyik nak curi tulang je nanti. eheh..

Gieyana said...

kira dok dlm bilik sorang nie boss la erk..hahaha...

mesti gigih hang siapkan kerja rini kan..

Chik Na said...

selamat bekerja kembali.. enjoyed!!!

mamashasha said...

bokojo lah kite sepuasnyo...hoho welcome back alya.....

slow & steady lah kan 1st day tu...best arrr dok bilik sorang2 takde sape nk skodeng kalau ko nk berblogging ke hape....

amalina binti anuar said...

best la ko dpt duk bilik sorg2.. ko kongker abeh bilik tu. ko leh wat sesuka hati ko.

alyyani said...

gie : mmg gigih. nak bukak fb pun tak sempat ni. hahaha.. gigih tak aku? ;)

chikna : tq kak mas! :)

bed : 1st day aku agak bengong2 sikit sebab nak tune balik. tu la bed. bole je nak curi tulang tapi kang tak tersiap lak keje ni.

ina : haa.. aku bole la bawak nia lepas ni. hahah..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in