birthday celebration

ngantuk nya mata. padahal semalam sekali je adel bangun menyusu. aku ni kan sleeping beauty. tido kalau tak cukup 10 jam rasa berat je mata. haahaha.. bila dah lunch, tu yang mata jadi berat. baik la post entry untuk hilangkan ngantuk.

kenduri kesyukuran yang diadakan kat entry bawah ni adalah pada 10/4/2010. kebetulan 11/4/2010 birthday adik kembar aku. selesai kenduri siang tu, petang nya aku suruh adik aku pegi beli kek.

dekat maghrib jugak la dia balik beli kek. buat kek kot. rupanya dia beli pizza sekali. kalau tak, malam tu ayah aku nak belanja ikan bakar. ni acara tradisi tahunan la. birthday je ber ikan bakar. tapi sebab dah tapau pizza then lauk kenduri ada lagi kitorg buat kat rumah je la. buka ada sambutan apa pun. cuma ayah aku baca doa je then potong kek. tu je.

tema acara potong kek tahun ni berjubah! sebab yang lelaki semua pakai jubah. nak tergelak pun ada. hhahahah... jom tgk gambar.

the cake. birthday ainal & akmal - 11/4/1988. ina lak 13/3/1990. join sekali. nak kumpul semua bukan senang kan.

L-R : ainal, amalina & akmal. sama tak muka adik kembar aku? ramai kata sama. tapi yang dah kenal rapat macam kitorg ni tak nampak la sama.

lengkap 1 family kecuali wan yang amik gambar kitorg dan adel tgh tido. muka kitorg sangat la letih sebab adik- adik aku baru je sampai subuh tu dari johor. tgh hari dah kenduri. mmg kepenatan semua orang. mana makanannya? semua kat dapur. tak sempat nak penuh kan meja. nanti kena angkat balik makan kat dapur. semua dah penat kan..

bacaan doa oleh ayah aku. diorg berjubah sebab lepas tu nak ke surau..

mata nia tu dah aim ke kek je tu..

apasal korang rebut2 nia ni? anak aku kan 2. sorang amik nia sorang amik adel la.

comot tapi comel! :D

14 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

naepr wan tak pakai jubah sekali?? ke memang dah pakai jubah tu...nampak tak sama sgt kembar tu...tapi pandangan org lain2 kan...

happy birthday utk adik2 alyya...

alyyani said...

ayu : wan takde kot jubah. ke ade ek? tak ingat. dia nak pakai? hehehe.. kita yg gelak nanti. tak sama kan? tq2. dah belated sgt dah. sebab lmbt post entry ni. huhu..

nadja said...

kembar tiga eh.. tak der la samer sangat.. :) semoga panjang umur murah rezeki hendak nyer heheh

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ado kek ler...

heheh lawak tui ler, sume berjubah yek .. emm baguih tui tema korg ..

* haah ler, sebijik muke ko .. kalau muke ko di tepek misai ..sure sama

alyyani said...

nadja : kembar 2 je. yg lelaki tu. yg pompuan tu adik dia. heheh..

zura : tu la pasal. nak tegelak pun ada. muka semua letih je tgk.

sebijik muka aku ke? hahaha...

Ezzah said...

eh ehhh...wan x masuk geng la alya sbb dia x pakai jubah. tak masuk tema! huhuhuhuh... :)

AieZa said...

kenapa aku asyik nmpk kek dimana-mana.. arghhh..

happy birthday to myself<<<kahhhhhhhhhhhhhhh.. dan kembar n adik ina ye.. moga panjang umo murah rezeki dan berjaya dunia akhirat insyallahh..

alyyani said...

ezzah : dia yang bin anuar je yang ikut tema. hehehe..

aieza : kalau ko masuk sini 1 jenis kek je kat sini. kalau org lain macam2 flavor ade. hahaah..

hahahah.. happy birthday to ainal ye tak? kaahhh..amin..

suhida said...

alya,ha ah..muka sume kepenatan.nia pun sama muka penat.keke..

alyyani said...

SUHIDA : TU LA DIA. ADEL LA PALING PENAT SEBAB TIDO TERUS. HEHEHEH...

amalina binti anuar said...

ko nagntuk punye pasal. tuleh pon smpai typo yer. hehehe. xpe2 paham yer.

mamashasha said...

alya...wahhh dlm kebizian ko sempat lagi touch up blog...header baru tu....

hepi belated birthday tuk twins ye....ade potensi ko dpt twins ni sebab ade history dlm family....

best dpt celebrate sesame mcm ni bila dah lepas sekolah masing2 sambung belajar & keje mmg susah dpt kumpul sesama...pasal tu kalau aku nak balik kekadang tu adik aku tak leh balik sanggup mak aku tak bg aku balik semata2 nk kumpulkan kami semua atau kalau aku balik dia akan call soh yang lelain balik jugak....

mana gambo ikan bakar wei??

fabulous.farah said...

wah..adeketurunan kembar ade harapan nak anak kembar..anak kembar comel~

alyyani said...

ina : aku kalau tak ngantuk pun typo gak. hahaha..

bed : org ckp aku mungkin takde tp anak2 aku mungkin bole dpt. tak tau la kan kuasa Allah.

ye la weh, kitorg pun gitu, kalau balik bia sama2 balik br meriah. mmg akan adjust bia dpt gather semua kan? mak kita pun seronok.

this yr takde ikan bakar bed sebab dah buat kenduri tu sianng nye. sekali la tuh

farah : hahaha.. tp bila besar mak bole pening. heheh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in