bila mereka memerlukan saya serentak

adel tak tido2, nia dah lena.. tapi adel tak merengek. marila update blog secepat mungkin. hehhe..

kalau sorang tgh tido, sorang lagi berjaga mmg mudah sikit nak buat apa pun. tapi kalau dapat 2 2 tido, lagi bahagia. paling rasa selesa bila time makan. bole makan dengan aman. tapi tak boleh dah nak kunyah 44 kali sekali suap. kena la makan dengan pantas. kadang, tak dan habis makan dah bunyi. biasalah tu kan.

tapi kan kadang- kadang bila 2 2 nak tido serentak, 2 2 nak melepek kat mama. adel mesti nak didodoi kan. nia pulak nak digosok- gosok belakang dia. macam- macam anak dara aku ni. tapi i really enjoy the moment. ya penat tapi bila dapat tidurkan 2 2 kat depan mata terasa bahagia sangat.

time ni 2 2 baru tido. bole nia tido sendiri & bole adel tido diletakkan. apa lagi, tgk tv, online la aku dengan aman nya.. tapi baru je nak gi makan, 2 2 udah nangis...

ni pulak time 2 2 memerlukan mama diorg untuk ditidurkan. sebelah tangan tepuk belakang adel, sebelah tangan lagi gosok belakang nia. 2 2 nak attach dengan mama diorg. tapi apa pun aku suka gambar ni. precious moment. tak pe lah kalau mama kejung hampir sejam pun.

note : ni adel di atas riba aku tgh tido. tadi letak kejap kat katil dia, terus bulat matanya. apa pun gigih aku menyiapkan entry ini..

21 comments:

mamashasha said...

alya....syahdu tol aku nengok gambo last tuh...mula lah verangan nih! kahhhhhh buleh dak? itula kasih seorang ibu kan....anak2 biasa la alya semua nk kan perhatian....kalau papa ada mungkin ok jugak tapi tak sama kan mak nye jugak dicari....apa aku nak ckp ialah ko nikmati saat2 indah itu sebaik2nya...kita yg bekerjaya ni susah nk dpt precious moment gini.....believe me.....

Ibu Mifzal Arsyad said...

waa..bestnya suka nengok gambar last tuh...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

gambar last tu memang masa pantang jer lah dapat kecapinya ngan tenang....ayu pun pernah gak melalu cam tu....sampai kejong ngan nak jatuh katil dibuatnya....tapi betullah...that's really precious moments...

Leen Die said...

huhh..the fubulous mama.happy aku tgk ko..tak sabar2 nak dptkan adik utk Rayyan nie..hahahahhaha..tp tungguuuuuuuuu..tpkan apa2 pun congrat kat nia coz tarak perangai sejak ada adik..

shah-ila-ain said...

haha...baru 2 tu alya...kehkeh...esok dah 3/4 org ntah mcm mane kite erkk....aduhhh...adakah kita kan menjadi housewife sepenuhnya menguruskan anak2....????

ape pun itu semua adalah anugerah terindah dlm hidup kita...melihat zuriat yg kita lahirkan sendiri ada depan mata sgt membahagiakan...

Ryn said...

wahhhh...gambar itu...menggambarkan segala2nya...

bahagia? of course laa kan...nnt derang dah besar mesti dok terbayang2 this moment...hehehehe...

AieZa said...

sakittt pinggang aku tgk ko duduk mcm tu.. aku xlarat weh duduk 1 jam... hehehe.. tp sgt best ye klu anak nk tido cari mak... tp mak la penat skit.. :) tp hati tu mcm dibuaibuaii jerk..

ada. said...

tibe-tibe rindu kat mak plak bile bace entry nih :)

Ezzah said...

suka la gmbr last tuhhhhh!

:)

fazilzura said...

Mak aiii beb ... cmtuh sekali gaya nye..
tu baru 2, kalau 5 cmner ... abis 1 bdn ko diorg tido yek ..

budk2 mmg suke dakap ibu bile nak tido .. diorg rs tenang.. lg2 bile dgr degup jantung tu

nasz said...

alya, mmg kena byk bersabar la time2 dorg nak ngn kita serentak. aku pn dah mrasa. jenuh la jugak. nak pulak kalo kakak tak nak beralah. lagi aku pening kepala. adoi...

ape2 pon, mmg seronok melayan dorg walaupon penat kan? dorg mmg penyeri hidup kita la. tak de dorg, tak berwarna hidup ni!!!

fieza said...

wah2 so lovely moment..ni tak sabar nak tambah lagi ni..hi..hi..

suhida said...

ngeee..a ah,mcm tu lah rasanye alya. penat tapi bahagia.sangat suka dgn ko yg always positif.keep it up,k.

@lfidah said...

wah alya..seronok sgt tgk gmbr last tue...terharu pun ada...hehehe..nie yang excited nie..doakan saya yea..hehehe

noreen-bulan said...

reen dh merasa tu....
kadang2 tu mmg tak leh nak buat 2 dlm satu...salah sorang kena la nagis...
ye mmg penat tp betui2 enjoy...

nadja said...

heheh nak wat cam ner namer pun kanak-kanak eh.. lepas nih sayer nyer turn plak heheh

along aishah said...

bagus aly...berjiwa kental...ahakkkssss...paling aku tak tahan...adel n nia ditidurkan bersama bantal busuk itu sekali......mesti diorang akan lebih mengenali auntie2 dorm 2/2 kan????jangan lupe tunjuk auntie echah punye tulisan.....

LYaFRINA said...

waaa...
gud luck alya...
caiyok2...
nampak alya ok handle nia n adel.. kalo lya ntah la.. bterabur kot.. nk handle asya sorang pon dah kecoh heheheheh..

Iryani Noor said...

alalalalla...
chomelllll nyer gambar lastt tu...
pengorbanan seorg ibu tu...

amalina binti anuar said...

mang serabut la ngan nia nie. macam2 hal. kalah adel. jaga adel lgi sng dri jaga nia. lepas rindu dapat jumpa ngan adel ngan nia.

Elyn said...

ala sweet nye pic kejung ko tu heheh

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in