and we decided to...

setelah mengadakan sesi meja bulat (memang meja makan rumah kitorg, meja bulat pun ;)), kami telah mengambil keputusan seperti berikut...
  • 6/2/2010 (sabtu) - 3/4/2010 (sabtu) : akan berada di perak. rumah parents aku untuk bersalin dan berpantang di sana
  • 3/4/2010 (sabtu) : akan pulang ke seri kembangan
  • 5/4/2010 (isnin) : akan mula menghantar nia & insyaAllah adik nia ke nursery untuk nia menyesuaikan diri semula di sana.
  • 10/4/2010 (sabtu) : bowling tournanment Bij-Ak. ini memang committee purposely plan nak aku join gak camne2 pun. tu yang diorg adjust bagi aku habis pantang baru diorg buat. tapi aku tak main ye. wan yang wakilkan aku. aku 1 of the committee. diorg ni takleh kalau takde aku. hahah..
  • 12/4/2010 (isnin) : mula bekerja... (bergantung juga pada tarikh bersalin)
  • 29/4/2010 (khamis) - 3/5/2010 (isnin) : pulang ke kedah. adik ipar aku bakal melangsungkan pernikahan nya pada 1/5/2010
  • 28/5/2010 (jumaat) - 30/5/2010 (ahad) : hari keluarga ofis aku Bij-Ak, insyaAllah di Desaru
  • 9/6/2010 (rabu) - 15/6/2010 (selasa) : kenduri kahwin adik ipar aku pada 12/6/2010
aku seorang yang sukakan kepada perancangan. tu pasal aku da plan bila nak balik rumah parents aku, rumah mertua dan lain- lain aktiviti yang bakal menyusul. kalau ada yang last minute tuh, bukan kuasa kita kan. kena la ada contingency plan.

maka, dengan rasmi nya hari ini adalah hari terakhir aku bekerja. esok aku akan pulang ke rumah parents aku dan akan bersiaran (online) sepenuh masa. waaa..seronok tuh! tapi yang tak seronok nye, akan berjauhan dengan wan selama sebulan lebih. huhu... aku ni sejak kahwin, kalau takde laki depan mata resah gelisah sikit. hahaha... may we have a safe 3 hours journey. insyaAllah..

note : terima kasih semua atas komen- komen bernas kat entry bawah ni. mmg aku consider apa yang korang cakap. tq2!

23 comments:

wanie_putra said...

wah alya seronok nya last keja..selamat bercuti...dan berblog sepenuh masa....

alyyani said...

wanie : tq wanie.. tak lama lagi turn wanie lak rest2.. ;)

zura@iwan said...

siap plan....ok la...

alyyani said...

zura : plan mmg kena ade. aku ni mmg org yg sukakan plan2.. kalau ada org rosak kan plan mula la nak hangin jap. heheh..

iem said...

selamat bercuti...moga semunya selamat nnt..

Ryn said...

selamat bercuti kerja, tp hope blogging tak bercuti laa eh...hehehe...

penoh annual plan ko ye until half a yr...kena book ko awal2 nih...

have a safe journey esok...take care!

izzahazfar said...

akak org bota ke..?kiri ke kanan?mak zah org parit tau...dekat kg belanja kiri...eh..ntah2 kita ni sedara...hehehe

Chik Na said...

waa...dah plan sampai setengah tahun..nagus la Alya nih.. anyway selamat balik kampung and take care. Pesan kat Wan.."Drive safely"

Nana Aziz said...

arini last day la ko kje b4 deliver ek. mudah2an selamat la semenye, selamat bersalin, selamat dlm perjalanan & sewaktu dgnnya..pape hal, jgn lupe update kt ko pnye blog ni ye..hee..

Shida said...

mudah2an semuanyer selamat ek alyyani..insyaallah..

shida pun sama..suka wat plan agar semuanyer tak jadi kelam kabut nanti...

berjauhan dgn hubby...hmmm..jauh dimata dekat dihati n telinga..hehehe..tapi zaman skrg ni dah tak jauh dimata..ye lah..dah ada skype..boleh tgk muka masing2 kan...

selamat bercuti!

Elyn said...

wow jadual sampai tengah tahun ni!! aku pun tak de plan cam ko ni eehhehe

mamashasha said...

SALAM alya...ko tau 2-3 kali aku review blog list pkul 1 tadi, aku check takde pun yg baru update blog....cissss blogspot wat hal lagi...tup2 ni bukak balik ko post n3 pkul 11....ampehhhhh

well akhirnye keputusan meja bulat dicapai....selamat meninggalkan keje2 ofis hari ni....selangkah koo keluar pintu office ptg ni toksah dok ingat lagi pasal office ye...focus on ur condition...bb nye pergerakkan, false alarm tu....tanda2 bersalin sumer....usah risaukan wan...insyallah ada kelapangan dia akan balik....so pas hantar ko esok wan stay smpi ahad or cuti smpi ko bersalin?

aku rasa ko dah plan ahead half of 2010 nye calendar ni.....apa pun itu la pentingnye perancangan kan....

aku doakan ko selamat sampai ke perak esok...

juga selamat melalui detik2 kelahiran ke2 dan berpantang....

ok aku tunggu ko online sampai lebam next week ye.....

peluk cium tuk kak long nia (ehhh apa panggilan kakak RA nanti)

mak aiii bulan 4 baru ko keje eh......bestnye cuti...hahahaa....kalau aku nk cuti 60 hari pun blh kan....sempat lagi hujung tahun ni....hehe

aku komen lebih panjang dr n3 terbaru aku tau....hahaha

fazilzura said...

wahhhhhhhhhh lama nye ko cuti yek .. besh besh

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

nak banak dah wei..sekejapnya
rasa macam baru jer tau preggy hehhe

apa pun semoga ko dan baby selamat yer

Az Rina said...

bile dgr org cuti lame, macam nak cuti jugak..tapi bile dah lelame kat kg tu buhsan lak, sbb kene dok jauh2 dari husband, hehehe..

newey, hope allya selamat pergi dan selamat kembali, dah ape yg dirancang menjadi..smoga slamat juge dgn kelahiran nnti, take care..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

leh datang lawat nnt kat perak if jue ke sri iskandar.. hehe

shah-ila-ain said...

semoga semua perancangan berjalan lancar...paling penting moga ko selamat bersalin nanti....aminn..

alyyani said...

IEM : tq eim, saya pun harap begitu juga..

ryn : tq beb, tu la, mmg aku nye schedule da pack sampai tgh tahun. so kalau nak buat aktiviti ke, bbq ke, sukaneka ke roger awal2 utk tidak ketinggalan. heheh..

blog lagi aktif update kot ;)

izzah : eh mana zah tau akak org bota? ha'ah. parents akak dok kat bota kanan. la kg belanja kiri ke? dekat dgn kampung opah akak tuh. tah2 opah akak kenal. heheh..

chik na : tq k.mas. nanti alya pesan kat wan. dia baca ni kot ;)

nana : tq nana. ye2, wajib update! blogger tegar.. ;)

shida : tq shida. yee setuju tu, skang ni da ade macam2 gadget so tak rasa jauh sgt kan? ;) mmg suka plan sebab tak suka kelam kabut.. :)

alyyani said...

elyn : ko nye kampung dekat2 tu yah tak yah nak plan2 ni. heheh...

bed : blogspot ni mcm astro gak kot. time hujan mengong. heheh.. waa suka ayat ko bila ko cakap selangkah kua ofis tak yah pk dah. aku takleh pecaya tuh. sehari aku cuti berdering2 hp aku. hehe.. tq bed. mmg aku suka merancang. plan tekejut2 ni aku tak bape bekenan. at least cuti ni aku bole concentrate kat nia dgn pregnancy aku. bak kata ko, nak kena alert tu sume. panggil kak nia jek. heheh.. nanti kan aku bersiaran sampai lebam ye.

ko nye entry takde banyak cite tp banyak gmbr. aku lak tebalik. lately malas tul nak amik gmbr.

fazilzura : mana tau lepas ni turn ko lak bercuti2 panjang. heheh...

tinie : yela, sungguh cepat masa berlalu. tq ye!

rina : tu la kan, boring bila jauh2 ni. sebab da biasa dok sekali. nak buat cmne kan..tq rina!

jue : haa..wajib singgah kalau pegi jumpa nain kat seri iskandar. sebab da satu jalan tuh.. :)

mel : thanks mel, yup, itu yg paling penting.

Jiey^Mien said...

akhirnya..
sikit punya payah tu nk decide..
=)

p/s - bab tggl laki tu standard la.. tak smpi ati nk bia dok sengsorang..

mamashasha said...

alya...aku pesan kat ko sama cam pesan kat diri sendiri...coz aku jua begitu....bersalin pun kene kacau...berpantang apatah lagi....AL pun gitew.....MC super jugak.......aku ni ON CALL....lagi pun line co. harusssla jawab kan...walaupun aku mengelak gak kekadang tuh....

amalina binti anuar said...

yes kngah dah nk bersalin dah. tak sabar nye la nk tunggu kelahiran RA yg bru nie. cepat2 la bersalin ye kngah. hehehehehe.. keje tu abikn je. yg pnting RA dalm ko nye perut tu. balik perk kim salam kat mk nga ayah ngan yan.

alyyani said...

jiey : bukan punya payah ni, banyak punya payah. hehehe... tu la dia, nak wat camne, mak jauh kan. huhu..

bed : tu la pasal. bak kata ko on call! ko cuti ke sakit ke, jgn la nak off hp tu. hari aku nikah dgn sanding je diorg tak kacau. hahah.. eh dengan hari bersalin

ina : ok!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in