@ mines shopping fair

jarak antara mines ke office, jalan kaki 5 minit da sampai. kalau naik kete, 2 minit bole sampai. tapi da lama tak gi mines dgn nia. mines skang macam- macam ada. tapi tula, nama je dekat, sampai skang tak abis explore lagi. tu yg, sekarang kalau pegi mines, nak parking kete dah sama taraf dgn MV or OU. so ahad lepas, kitorg ke mines nak beli barang sikit & jalan jalan cari makan.

we were having late lunch at chicken rice shop. sedia maklum ye, kalau jalan dgn wan time makan mesti cari restaurant yang berasakan ayam. muka sembap aku sebab penat qada' tido hari sabtu dgn ahad tak kemana- mana.

nia nak makan ape?

boring tunggu mama dgn papa abis makan. nia nak gi jalan- jalan la

depan chicken rice ada pokok krismas, nia pun dok pusing- pusing keliling pokok krismas ni. tambah2 ada alvin & the chipmunks ni. tapi nak amik gambar nia bersama pokok krismas mmg banyak gambar tak jadi.

sebelum balik, singgah giant beli barang sikit. cooking set yang da lama nak beli utk nia baru tertunai. sendiri pilih tu. diheret sana sini.

penat berjalan sana sini sampai tertido dia. sampai kat rumah baru terjaga.

15 comments:

Chik Na said...

K.Mas pun da lama tak g mines..

Tengok alya makan chicken rice shop teringin lak nak g sana jugak..

alyyani said...

chik na : pegi kak mas, skang mcm2 kedai ade. kite yg dekat ni pun cam terjakun jap. :D

ibu damia said...

hehehe..makin comel Nia ngan toncet 2 nya itu....lepas ni boleh main masak2 ngan mama yer...

p/s: ayu pun dah lama tak gi mines...last sekali gi masa tgh study dulu...7 tahun yg lepas kot...ntah apa dah ader dalam mines sekarang yer...

NurShahFamily said...

mmg syok kalu dpt kuar jalan2 kan...
nur paling suke aktiviti nie hehehehe.. dh lama xmasuk kenny roger roster...
pas ni nia bo buka satu blog resepi

Jiey^Mien said...

Masa blaja dulu selalu la smpi..
weekdays pun rajin menepek kat situ..
nama pun student upm.. :p
skrg ni, nak gi pun pikir byk2 kali..
:P

suhida said...

steady alya...bakal menantu aku tu makin hari aku tgk makin comel lak...anis takleh lawan kecomelan nia.huhuhu..

Nana Aziz said...

btl la aly. dh dok dkt ni cam mls la plak nk g mines. hee..tp br2 ni aku pegi, dh mcm2 ade dh kt ctu. bes plak rsnye. ariana biase r teruja ngn air yg ade dlm mall 2, pstu tgk binatang kat luar mall..

shah-ila-ain said...

eh..eh..nia...samelah dgn ain...ain pun baru beli menan mask2 nie...kejernyerr dok mengodek menan2 dia jerr...hehe...

allya> larat lagi ko nak bejalan2 shoping complek tu lg ye...penat tuhh...

zura@iwan said...

wahhh...dkt je rupernya mines tmpt sopping tuh...sng arr nk terjah sll nuh..

nia tu mgntuk sgt daaa...titon x hirau org dh..hiks

fazilzura said...

ni bile masa ko lepak the mines ni ..
agak2 kalau aku terjah sana .. leh aku roger2 ko yek

nome said...

udah besau pewot ko alya...ko pun dah nampak x larat...cian ko...byk2kan rehat ek..aku pun dah lama x gi mines nih..dulu aku selalu gi sane sbb keje part time kat xtra dlm mines tuh....pastu gi main2 ice skating kat atas...skrg ni dah xde dah..huhuhu...

alyyani said...

ibu damia : hhehe... dia tetap suka cooking set yang real punye la. :)

p/s : skang ayu da jadi warga selatan so mmg lama sgt la tak jejak sini kan? kalau turun, bole la singgah. skang da makin besar mines tuh.

nur : ha sila la dtg, bukan kenny rogers je, macam2 ade skang ni :)

jiey : skang tgh cuti sem lengang la mines dgn student upm. tp penuh dgn foreigner. pak2 arab. bukan budak upm je, budak ukm pun rajin sampai sini :)

alyyani said...

suhida : waaa comel tak comel razzi tetap da jatuh cinta kat anis. hahah.. sebab jarang jumpa nia. :D

nana : ko tak bawak ariana naik cruise ke? heheh.. mesti lg teruja dia. tp tu la bak kata ko, yg dekat tak abis explore, yg jauh2 lak rajin nak explore.

mel : nia kureng skit la mel. main gitu2 je. huhu..

mel, tak bejalan sangat pun. tak sampai 3 jam pun kitorg kat situ tu yg pnh abis pusing tuh..

alyyani said...

zura : tak selalu pun. tapi tiap2 bulan mesti singgah sebab nak bayar bil maxis. hehe.. nia penat jalan2 sampai lena dia..

fazilzura : kejadian jumaat lepas. ko datang weekdays pun bole roger aku beb, dah seminit je nak sampai sana..

nome : waaa ko keje zaman xtra tu ek? tu zaman sekolah kita dulu kan? itu lam skang ice skating da takde, xtra pun da takde.

tu lam da agak mengah la kalau berjalan ni.huhu

Elyn said...

hamboi dh pandai pilih brg sendiri.... wafiq pun gitu. tp sebbaik lom buat peel tantrums kat mall ekekeke

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in