escort by ambulance

pagi tadi, aku keluar macam biasa kul 8.30 pagi dari rumah. tapi kan, dalam kul 8.45 aku bole sampai kat ofis. sesiapa yang familiar dgn seri kembangan area mungkin tau kawasan pekan cina lalu kat south city plaza tuh. sgt jem! walaupun 12 km dari rumah ke ofis, tapi bole makan masa sampai sejam sebab jem.

tapi yang best, pagi tadi, aku telah diescort oleh ambulan! hahaha.. ape cite? biasa kan kalau dgr siren ambulan kita akan bagi ruang kat ambulan kan? tapi nak jadikan cite, aku nak kekiri takleh kekanan tak leh. nak selit- selit pun takleh. ketaq lutut la org utara cakap.

nak tak nak kereta kat depan pun kena bagi laluan jugak. agak lama gak la aku dok depan ambulan. menggelabah! yela, tah dalam kereta ambulan tu org tgh bertarung nyawa ke, tapi lambat sebab jem. sebab kereta yang berhimpit- himpit dapat gak ambulan tu boloskan diri. sedar- sedar je, aku da nak sampai kat ofis pun.

syok la pulak kan, bole sampai ofis awal walaupun jalan sesak. tapi bila fikir balik selagi telinga ni dok dengar siren ambulan automatik jadi gelabah kan?

gambar hiasan. ambulan tadi dari hospital serdang...

18 comments:

zura@iwan said...

usihh..gelabah gk tu kan...kita kena escort ambulance plakss..hehehe

nome said...

aku mmg dah kenal sgt ngan jalan sesak dpn south ct plaza tuh...very damn jem...sgt2 sesak...x sanggup nak tempuh jem camtu...pastu traffic light plak lembap gilos...menyesakkan lg keadaan....cian ko...ari2 kena lalu sane...

Nana Aziz said...

oo..ko kje area sane ke aly..area ctu mmg jem xhengat, xkire ms. aku klu nk g mines kene ikut jln lain. sesak nafas klu lalu jln 2..

aku pun gelabah jgk klu ambulans ke, bomba ke, polis ke lalu..bnyi siren 2 wat kite gelabah..hee..

alyyani said...

zura : itu la. menggelabah tak tau nak cakap cmne. tp takleh nak gerak pulak.

nome : wajib la ko tau ko penah dok serdang kan? aku heran nape MPSJ tak pnh nak saman kat area situ sedangkan melambak kete parking tepi jalan tak masuk parking lot. mesti kes da kena bayar. tu yg jadi jem teruk.

aku bole ikut jalan belakang, tp kalau nak ke bank, kena lalu situ gak la.

nana : sape yg lalu situ mmg mengucap panjang la. tp sebab aku da biasa ok je.

betul la kan, kalau dengar bunyi siren mmg tak senang duduk. nak2 kalau kat belakang kita..

~chekuna~ said...

lol..ingat kan alya dlm ambulan tu he he... rupanya meng"escort"

salah faham yer dik..

alyyani said...

chekuna : tajuk saja bikin gempak kak na. takna la dok dalam tu, nauzubillah. huhu...

fazilzura said...

beb , leps ni ko jgn plak doa hari2 ado ambulan lalu plak yek ..

amboi laju smp opis nooo ..

Chik Na said...

ha ha ha ...k.mas pun ingat alya kat dlm ambulance gak ..

anyway..k.mas pun mesti menggelabah sakan kalu ambulance dok belakang kete k.mas ..

D'Nur Boutique Online said...

susah nk gambarkan situasi cam tu... mmg gelabah...hehhe

alyyani said...

fazilzura : laju beb, dlm pada gelabah2 tu, bila da sampai ofis, sengih jap. hehehe..

chik na L: tak nak kmas dok dlm ambulan. saya ni fobia tgk ambulan pun. hehehe.. mmg gelabah kmas, tp ni kes takleh nak elak. kena la laju gak.

nur : yup2! dgr dari jauh pun gelabah tau, ni kan pulak betul2 bealakang kite. huhu..

Elyn said...

hiks igtkan ko naik ambulans. cemas aku baca!!

alyyani said...

elyn : tajuk je bikin cemas. tp mmg cemas pun rasa mcm tgh racing dgn ambulan je.hehh..

maya amir said...

ya ampun..gelabah gak tu..kalau kat spore ambulans derang siap ade camera kat dpn, kalau ade kereta kat dpn derang amek gmbr plat kereta & kene saman.. abis tu, kalau dah jam camtu, bukan salah kite ye dak?

alyyani said...

maya : yeke gitu? kalau cmtu, confirm alya kena saman la. hehe.. tp technically, kete kat belakang la kena saman sebab amik kesempatan ngekor je. hehe.. yg ni mmg nak ketepi pun takleh tau, huhu..

ibu damia said...

memang gelabah kan kalau ambulans belakang kita...seolah2 tak tahu dah nak nyelit kat mana....kiranya alyya berani dak lah ni...

p/s: tgk tajuk tadi ingatkan allya dah ter"due" awal...nasib.....

p/s: ooo....area kat south city plaza tu...dulu BIL ayu duduk kat area upm tu...kat kawasan kajang...memang sesak kan situ....

p/s: lambat jgk umah alyya ari ni..bz...

alyyani said...

ibu damia : tak berani gak. tp mmg takleh gi mana. ade kete gak dpn kete alya. dia pun kelam kabut gak.

p/s : eeerr tak nak la dok ambulan kat terdue awal pun. hihihi...

p/s : penah sampai ye? kawasan kajang mmg jem!

p/s : takpe.. :)

izzahazfar said...

mesti rasa dup-dup...nak ketepi tak leh..ke tengahpun sama...huhuhu...

sonoknyer kuar keje lambat...zah b4 7.00am dah kena kuar umah..kalo drive lagi la...kena awal..kalo dak..merah la punch..heheheh

alyyani said...

izzah : ehehhe... itu la dia.

untung nye ofis dkt dgn umah ni bole gi keje lmbt :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in