farewell lunch...

dulu masa kat u, kitorg selalu ber-4. dari 1st year, sampai final year. walaupun berbeza course. lepas tu, sorg da kawen & dok kat penang dekat dgn mak dia. tinggal la ber-3 yg bole kerap berjumpa. tapi, 23/11 ni sorg lagi akan dok jauh dari kl ni sebab ikut husband keje kt Qatar. so diorg sekeluarga migrate ke sana. maka tinggal la be-2.

jumaat lepas, lepas check-up, terus ke shangri la puutrajaya sebab ade farewell lunch ita. ni je masa yg ada since flight dia pun nanti pagi isnin, tak sempat nak hantar sebab kitorg keje. so, kitorg pun jumpa utk makan2 kali terakhir sebelum ita fly nanti.

ita in purple & lin...1st round, kita makan nasi dulu.. banyak lagi round :)

me & ita..

2nd round, kita amik western food lak. sebab fikirkan berat baru naik 5kg, kena la makan berpada- pada skit. tapi, sape yang bole tahan tgk makanan kat keliling kitakan? heheh..

mind my face..muka sembap gila, tak dan nak make-up :)

semua da kekenyangan. amik gambar sebelum balik, nice background..

me & ita..

ita & lin...

To ita, we have been friends for almost 10 years now. We’ve been through a lot of things together. We grew up together. Study, hang out, graduate with flying colors, found our soul mate, get married and even have a cute daughter, all in the same year. After all the years, sad & joy we've been through, you will be far from us soon, don’t forget us, and do keep in touch (through fb, mms or email). Banyak portal social skang kan. Heheh.. take a good care of yourself, love you and friendship remains forever no matter what…

21 comments:

nome said...

walaupun ko x bermake up...still cun ma...kalau aku nih, udah ghupe keliwon...kahhhhhhhhhhhhh

alyyani said...

nome : hahah.. keliwon la rupe aku tu ye? ngeri je aku tgk muka aku especiallt tang eye bag tuh. hahah..

Nana Aziz said...

oo..ita kene transfer qatar ke? mak aih..jauhnya..mst korang akn rindu dia nnt. mklum la dh 10thn kwan ek..

alyyani said...

nana : laki dia yg ke qatar. dia ikut la..

oYa said...

bestnyer...dpt lepak2 mkn ngan member..aku gak member jauh2..uwaaaaaa berkepit ngan laki 24jam hahaaa

alyyani said...

hahah.. bekepit dgn laki 24 jam lagi best ape. hahahah......

Chik Na said...

wah bestnya makan makan kat shangrila dengan teman tersayang...

teringat kat Faiz selalu tanya bila lagi nak pergi mandi swimming pool kat hotel tu ..

fazilzura said...

wah besh nye ikut huby ke Qatar...

alyyani said...

chik na : alya 1st time datang sini. mujur tak sesat. siap tak tau pun kat putrajaya ni ade shangri la. hehe.. selalu swimming sini eh. ha, k.mas kena bawak la faiz dgn sufia gi swimming tu. :)

fazilzura : aku tak kisah kalau kena gi mana2 tp laki kena ade depan mata. bole? hehehe..

zura@iwan said...

ala kwn kena gi Qatar yer...

pstt; apa2 pon jgn lost ctc la yer..

alyyani said...

zura : betul tu, skang da senang, yg jauh pun rasa dekat. kadang tu yg dekat rasa jauh kan? :D

ppb_ppkp said...

allyani..haah...kopok lekor tu dok dlm freeze dah 1 bulan lebih dah..hihihi..mujur bawak kuar..frooze kan..then rebus smula...

elani makrai said...

suker tgk korang jer friendship...sangat rapat tau. tapi tue la bila sume dah berfamily mmg akan berpisah sumhow. cuma bak kata alya la...fb sume kan ada...jadi wajib la kena keep in touch kan?

p/s : pewot makin besar tapi kaki maintain lagi slim. tapi baju cantik...suker sbb sangat colorful. satu hari kena shopping ngan alya la...macam2 baju nurin tgk alya ada. nurin nyer sume same old same old. kena tambah baju nie. haha statement buat en suami pening kepala.

alyyani said...

imah : ko mmg buat aku nak cari kopok lekor la. huhu.. tmbh dgn sos khas dia, waa... mmg sedap..

nurin : yela, makin kite da besar banyak komitmen kan, lepas tu masing2 bawak diri masing2. through internet je la nak keep in touch pun kan.

p/s : hahah.. tu lam naik betul2 kat perut je. cincin jam semua still longgar2 lagi. haa.. shopping? jom2! haa..statement nurin tu, wan pun pening kepala nanti. yela, dah nurin kata mcm2 baju alya ade, padahal still komplen yg sama ;)

ibu damia said...

ALHAMDULILAH...

semangat setiakawan tu still keep in touch sampai sekarang...bagusnya alya masih berhubung dgn kawan2...

ayu memang tak der kawan yg betul2 leh jadi best friend melainkan hubby ayu sendiri....kawan2 kat u pun dah lost contact melainkan yg masih boleh berhubung dalam FB...

sikap alya ni harus dijadikan pujian....

alyyani said...

IBU DAMIA : ayu, kalau ikutkan, ramai jugak yg berhubung kat alam cyber je. tinggal la berapa kerat je yg masih betul2 bole jumpa. kalau dok jauh, mmg susah gak. tp ade lg kawan in touch dari dajah 1 sampai sekarang. one of my best friend la tuh..

Gieyana said...

Korang mesti close giler kan..aku pon kalau berkawan suka camni gak..keep in touch forever..:)

akak_bieza said...

akak bab bab berpisah dgn kawan nih sedey..

yani nih memang pandai berkawan erk..bagus..jaga hati kawan..selain keluarga kawan adalah tempat kita bermanja..ye tak :P

so, yani bila turn kita plak..akak tak tau pun kat Putrajya tu ada Shang erk..best gak

Chik Na said...

main swimming pool tu bila kami pergi menginap kat situ je .. konon-kononnya pergi bercuti la ;-)..malas nak travel jauh-jauh..

azyyati anuar said...

ita lps ni....leh la ckp bhs qatar...ke sama ngn arab ek? btw..selamat pegi n slmt pulang...pulang ke x wei?

alyyani said...

gieyana : mmg close sampai tido sekatil sebantal la. susah senang sama2 especially masa study dulu. heheh..

akak bieza : ye kak, kawan tu mmg penting. tu yg rasa cam sedey bila sorg nak pegi jauh. rasa kurang..

sama la kak, sy pun tak tau kat putrajaya ade shangri la tuh. sebab takde signboard dr luar putrajaya..

chik na : oo yeke. short breakaway la ye. ye la, husband kmas pun sibuk kan. so dpt cuti dekat2 pun kira holiday la tuh :)

along : bahasa arab la. ade ke bahasa qatar? pulang la. setahun sekali. time raya. tp at least 5 tahun kena dok sana.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in