di sebalik tandatangan...

masa mak aku datang umah baru ni, tengah dok sembang- sembang tuh, mak aku tetibe soh kitorg sign kat sekeping kertas. kami pun sign la atas permintaan mak kami itu. masing- masing berbeza tandatangan nye walaupun adik beradik aku semua bermula dengan huruf A.

dah sign semua, mak aku bagitau la makna disebalik tandatangan kami itu. katanya, menurut pakar psikologi, orang yang tandatangan nya ada bulatan or similar to bulatan, adalah orang yang berfikiran terbuka.

dan sekiranya tandatangan nya takde bulatan langsung dan ade tajam- tajam, orang nye berfikiran agak sempit. benarkah? kalau ikutkan pada tandatangan kitorang tu mmg hampir kesemuanya betul.

mak aku - signature nye sgt pendek, macam initial je, tapi 1 bulatan, maka mak aku sangat open minded. mmg sebetulnya, mak aku sgt berfikiran terbuka.
ayah aku - heheh.. sorry to say ayah nye sign takde bulatan langsung. tajam2 jek. paham2 la yek... ;)
yan - adik bongsu aku, ade bulatan di sign nye. ok la dia ni, open minded jugak.
akmal - adik aku, ade jugak bulatan nya, tapi leper, bole la dikategorikan open minded
wan - ade tajam, ade bulat, macam- macam ada... kadang terbuka, kadang sempit. mmg fakta. :D

ok, aku lak? sila la nilai sendiri betapa open minded nya aku. hahahah...


ade bape banyak bulatan tu? heheh... aku mmg seorang yang sangat berfikiran terbuka. tak perlu tgk pada tandatangan pun. tapi tu la macam aku cakap tadi, disebalik tandatangan kite ni, mencerminkan jugak karakter kita.

ok, signature korang lak camne? open minded tak korang? mungkin ade yang tepat, mungkin ade yang salah. sekadar analisis pakar psikologi... :)

24 comments:

LYaFRINA said...

hehehe...mgkin sbb name kita serupa,, jadi signature tu pon lbh kurang sama... G2 la gak sign sy alya... oleh krn name pendek, jd sign nama lya + nama ayah... hehehe... Kita mmg open-minded....

alyyani said...

lya : ha'ah la, nama kite sama kan? cuma lya ade satu Y je. sama gak eh sign lya? mmg terbuka la kite :)

Ryn said...

aku punya signature / initial mula ngn E...takde bulat2 laa plak, sungguh sempit kah pikiran aku? hahahahahaha...tp ada huruf d tu kire bulat ke tak?

Ibu Mifzal Arsyad said...

ainey nyer sign n initial cuma ada 1 je bulat besar..yg lain bulatan gak tp bulatan yg kurus2..cemana tuh?

alyyani said...

ryn : as long ade nmpk bulatan, tak kria la ovul ke, consider bulat la tuh. ko pemikiran sempitkah? mustahil la. ko kan very the open minded :D

ainey : confirm ainey open minded. :D

Chik Na said...

he he he ..k.mas pun termasuk dlm golongan yang open minded he he he .. rasa-rasanya tul la kut ..

alyyani said...

chik na : so, betul la analisis yang dibuat tu kan? mak alya pun cakap, kebanyakan nya mmg betul dengan karakter diorg :)

Ezzah said...

signature izah sng giler! bulat ada 1 je.. :P

maksud dia apa ek? ;)

fazilzura said...

signature aku sebijik cm abah aku.. cz mmg aku tiru dia..
aku x reti le bab2 sign2 ni .. lain le kalau artis...

ainal said...

wat je bulatan sbgai signature korg, cnfrm jad open minded nye! hahah..

alyyani said...

ezzah : mmg la terbuka izah ni kan? :)

fazilzura : wei zura, sign pun tiru abah gak? heheh.. 1st time dengar ni. kalau artis ke director yg sign cheque ke kena la cantik kan? kalau setakat cam aku tuh, gitu je la. tp tetap ade maksud kan? heheh..

ainal : mane bole nak tuka sign dah. dia ikut gerak tangan dgn minda. cewah! aku tau sign ko takde bulatan kan? hahaha...

Elyn said...

byk tul roundabout ko ekekek .... se yes beb ko mmg open minded so bile mau open table ekekekk.

pstt cantik bekgond

azyyati anuar said...

sign aku bulat....n ade gak yg tajam..

so kdg2 open..kdg2 x open...it depends..

wei ainal...ko x yah komen la...wat menyemak jer...

elani makrai said...

nurin nyer sign ada dua 2, tapi most of the time nurin seorang yg open minded. tapi what i noticed lately, sejak jadik mak nei lbh kpd over protective sket. mayb tue yg berpikiran sempit sket ko...tang tue jer laaa hhuuuu

zura@iwan said...

pandai mak alya tilik2 sign noh..tp kdg2 betui gk tgk dr sign kita bleh tau org tu cm mn kan..hikss...

ibu damia said...

ader satu bulat....berfikiran terbuka sikit je kot...kalau macam alyya ader banyak bulat open minded habis ni.......

alyyani said...

elyn : roundabout? hahaha... itu la, bila aku nak open table ni ek. ish2...

pst, senang nak baca. ehehehe...

along : nasib ade bulat gak. kalau takde, susah tu. hahah... mmg ye si ainal ni, nasib ko tolong reply kan..

nurin : ooo ade 2 2 la eh, takpe2, over protective tu ok ape utk anak yg besar ammar tu :)

zura : ish bukan mak aku yg tilik, kata psychologist tuh. seronok2 je..ade betul nye kan?

ibu damia : hahah... kalau tgk boss alya lg besar bulat nye. mmg sgt terbuka la minded dia :)

[I][T][A] said...

tandatangan setiap orang ni mesti ada makna dan maksud tersendirikan...

macam ita punye tandatangan ada bulat dan ada tajam gak... makna nyer apa tu...? kadang2 open minded... kadang tak kot.. hehehe kalau macam tu maksudnyer betullah tu...

Tetapi sign ita ni ada dua jenis formal dan tak formal ikut keadaanlah... kalau nak sign cek tu kenalah formal.. kalau sign untuk terima barang ker, kat ofis ker jadi tak formal plak... :)

alyyani said...

ita : signature & initial eh. sama la ite. tp basic nye sama. tak kisah kalau open or narrow minded yg penting hati baik kan? :)

mamashasha said...

alyya...ko nye pangkal tandatangan supe ngan aku!!!aku mmg mengaku yg aku pun open minded orgnye...ngeee

alyyani said...

bed : patut la aku rasa macam kite ni serasi je. belum jumpa pun da rasa cam rapat. kan? :)

AieZa said...

azyyati anuar said...

sign aku bulat....n ade gak yg tajam..

so kdg2 open..kdg2 x open...it depends..

wei ainal...ko x yah komen la...wat menyemak jer...

uikk.. terasa aku.. terus xjd nk komen.. hahaha..

amalina binti anuar said...

weyh tanda tangan ina ada bulatan gak..

alyyani said...

aieza : hahah.. jgn terasa weh, nama pena ko kt sini kan lain. heehe... adik aku, tu je seketul nama dia, takleh adjust dah. hahah..

ina : yela, ko kan open minded. tu aku tau...yan kata sign ko paling cantik. nanti aku nak tgk ek. hehe..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in