tag raya dari bed..

mood raya dimana-mana...tak sabar nak balik kampung..so dengan pantas aku buat tag yang diterima dari bed. jom layan...

tag persiapan menyambut hari raya

BAJU RAYA
baju dah beli sepasang yang aku pampang kat blog ni kaler putih peach. sepasang lagi kat kampung da tempah kaler ijau kot.

KASUT RAYA
patut nak cari, tapi tak berkesempatan lagi. kalau sempat nak gak angkat satu

FAMILY AKU
this year, 1st time kitorg pakai sedondon, kaler peach. nak cari baju nia tak malam ni, malam esok nak bagi sama kaler.

IBU AYAH
kalau bab raya ni mak ayah aku mmg ngalahkan org muda melaram nye sebab awal2 dah tempah baju masing2. tak tau la aku this year theme diorg kaler ape. aku tak penah beli baju tuk diorg sebab taste diorg sangat tinggi. tak mampu nak beli. siap sponsor aku baju raya lg sepasang. dengan baju utk nia. huhu...

FAMILY MERTUA
errmmm..tak pasti la. nanti balik aku tgk ek. :)

KUIH RAYA
ha ni lagi satu, aku tak beli satu kuih pun lagi. wajib cari malam ni or malam esok kat metro point or metro kajang macam last year.

RUMAH BARU
apekah? harap next year dapat beraya kat rumah baru. korang aminkan..amin...

LANGSIR BARU
tak penah ade perasaan kat langsir pun. langsir umah aku tu pun, wan yg beli. heheh..

DUIT RAYA
dah tuka last week & da siap masuk dalam sampul utk family & saudara mara

BONUS
8 bulan! bahagia tak? tak la..bawah skit..alhamdulillah sangat2...

BALIK KAMPUNG
tahun ni turn balik perak dulu. tapi sebelum raya akan balik ke rumah mertua kat kedah. raya ke-3 turun kajang belah ayah aku pulak.

DAKU NAK TAG
tag ni best! jom kita buat ramai2...

7 comments:

Bed said...

copatnye ko buat alyya...kah xcited nak raya eh....wei buntang mata aku tgk bonus 8 bulan tuh....bawah sikit dr angka 8 tu kira byk gak wei...aku nye sebulan aje taw....

alyyani said...

bed : mood raya membuak2 ni. tu yg aku laju je terus buat. dah tu, tag tak bergambar lak, lagi la laju kan? hehehe...

zura@iwan said...

ada tag raya lg ye...hikss..

pstt~ blk raya bila? coti brp hari ye? blk raya mn?

alyyani said...

zura : balik raya insyaAllah kamis malam ke kedah dulu. sabtu balik perak. cuti seminggu. lama tul cuti, tak tau nak wtpe. heheh.. bole?

Nana Aziz said...

tag raya pun ada. ish ish..

ko bio btl dpt bonus bwh skit dr 8 bln? byk 2..rezeki ko ank beranak..

Ibu Mifzal Arsyad said...

mak aih..alya..bonus sampai dekat 8 bulan..best sesangat...nak dibandingkan nga staff gomen ni..dpt rm500..bgi dua lak tuh..bayar..hahaha..apa pun syukur ekk..syok la keje kat company alya..

ada. said...

haa.bonus banyak tuh!
leyh claim duit raye tak?
;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in