sunday @ Delicious, Midvalley

hari ahad pulak, ade date dengan the freaksters, gang masa sekolah dulu. aku ni dulu bukan la part of the gang. tp disebabkan akak aku dgn cousin aku ade dlm gang ni, secara tak langsung, aku da jadi rapat dgn diorg.

this year, kitorg berbuka kat delicious midvalley. tempat dipilih kerana masing2 senang nak datang memandangkan kami tinggal bersepah- sepah. last year tak dapat join, sebab clash dgn event lain. so this year wajib la join. sambil tu bole shopping sekali.

tapi servis kat delicious sangat la teruk. aku bagi C-! sgt lambat dapat meal. sedangkan kitorg sampai dulu dari org lain. bayangkan lebih setengah jam dah berbuka ade yg tak dapat meal lagi. air pun tak dapat lagi. mau tak hangin.

yg baju ijau tu la cousin aku, kak yan, sebelah dia tu husband dia, hozair, sebelah k.yan tu k.mira & her hubby kusa, she's expecting as well. insyaAllah due hujung Februari. yeay!

kak nurul baru sampai. nia met nia. nama manja sama pulak. Rania & Dania...

bagi nia makan dulu, so senang la aku dgn wan nak makan lak nanti.. bawak bekal pasta dari umah..

dari kiri : kak zura, kak anim (kak anim datang sorang, sebab hubby nye hazril tak leh balik), nia & me..

my cousin, k.yan & hozair

tengokla nia yang comot sangat tu. rambut kalau tak diikat, gitu la jadinya.

da nak pukul 8 ye korang, tgk la meja kitorg, ade air kosong je. tu pun baru sampai. nasibla kak zura bawak cookies dia. bole la alas perut.. masing2 da buat muka ketat..

akhirnya sampai gak meal aku, english fish & chips...the rest punye meal tak sampai2 lagi..

ni wan punye meal, chicken ape kebenda tah. dengan gravvy kaler ijau tu. makan jela ye bang..

kalau korang nak tau, couple ni datang lagi lambat dari kitorg. sangat lambat. tapi sebab kitorg ni bukan ARTIS!, diorg dapat dulu. sape tak hangin. da nak kul 8.30 masih ade yang tak dapat makanan lagi. mmg discriminate betul. da la si fauziah gous (betul ke eja nama dia ni) ni dok tetutup2 rambut nya, konon tak nak diserbu kot. tapi takde sape heran la.

oh tetibe diorg buat surprise la utk aku. ade kek! dgn lagu happy birthday lagi. combine birthday aku (7/9), kak zura (25/8), kalau ade along a.k.a maklong nia (10/9). terharu sangat, thanks guys!

mari makan kek pulak..kek dia sangat delicious! beli pun kat delicious kan. :)

sebelum balik... walaupun servis yang teruk kitorg dapat, tapi kitorg sangat seronok dapat get together. mmg kecoh bila jumpa. we were having fun! next year wajib buat lagi :) along, ko kena join la next year..

dah la tu mama, jom la balik.. nia nak tido... muka da ngantuk sangat. sian dia. heheh..

oh, dapat present dari kak zura..

akhirnya dapat gak beli kasut nia. mv da nak tutup dah time ni. aritu nmpk kat sogo, tp tempat kasut tu too crowded, nasib jumpe kat mv, terus beli...suka kaler dia..

21 comments:

KasiH said...

delicious tak baper delicious eh...aku br plan esok nak pi buka sana....

awat gravy chicken itu hijo alya? pelik plak aku...hahahahaha..jakun sikit aku ni..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alya... jue tengok mcm tak preggy jer..
badan still slim laa..

nie yg jeles niee..

tp, nampak macam naik kat muka laaa...

alyyani said...

ryn : aku tgk gravvy ijau tu pun rasa kembang tekak den. cepat2 aku mintak kan sos utk wan. dia mcm daun pudina kot then + mayo. kalotak silap la. tp still rasa lain macam.

kalu ko tanya aku, this is the 1st & the last la aku pi situ. rate mahal tp servis teruk gile.

jue : tgk 2 bulan lg jue, bukan muka je naik, 1 badan naik. hehe..

zura@iwan said...

best kan bbuka ramai2...hehehe...

ishh mmg pilih kasih tul...artis kan cess...ada heran ek..

Leen Die said...

aahh ly nmpk mcm tak preggy jer..ko dah lima bulan kan?..cute giler kasut nia..comel..nti ko doakan aku dpt bb gurl lak k..tapi 2011 tau..bukan sekarang ok...

alyyani said...

zura : siap sorg dr kitorg sound kt waiter tu, apsl lmbt sgt? mentang2 la kitorg bukan artis! patut dia entertained la kitrog sebab kitorg lg ramai & dah2 la akan sedekah lg banyak kat kedai diorg. mmg hangin..

leen : kalau aku pakai baju fit, nmpk leen. kalau dressing gitu mmg org tak perasan pun aku pregnant. aku doakan ye. 2011 ke? 2010 la. amin kan gak!. hehehe..

[I][T][A] said...

wah cantiknyer kasut nia.... dark pink yer... beraya sakanlah nia...

elani makrai said...

hehe tak tpon kewujudan delicious nie... jarang g mv. 3 tahun sekali kot hehee...

p/s : tapi alya, muka alya dalam gambar korang bertiga nampak macam pucat laaa...huhuuu i hope ur ok.. mayb sbb pose kot kan?

ibu damia said...

sukanya tgk kasut si Nia tu....comel sangat2.....dah lah warna pink.....

strawberi @ mamadira said...

cute..cute sangat kasut raya nia tu..
bape reganye tu ye..??

ps :fauziah ghous tu dok tutup2 rambut dia cam femes sgt... x minat la kat dia..

amal_fc1303 said...

kenyang ke bebruka masa tu,.
xmkn nasi plak tu..
pape pon cm best je korg berbuka puasa kan..

tu kan leh tukar name kedai.
jdi restoran sabar menanti.
hahahahahaha...

weyh2 cntik kasut nia tu.
baju raya nia tahun nie kaler pink ker?

ada. said...

haa tau takpe.
yang gi bantai g delicious buat ap.
mmg dr dulu servis dy K.O.
g la chilis.
servis dy A;)

~Firsya~ said...

alahai alya,sedapnye kek tue,kecur air liur nie,hehe

ppb_ppkp said...

alyyani..xder la meriah snagt..
seadanya...masakan kampong jer allyani..

alyyani said...

ita : dark pink nak ke maroon. bekenan kat colour dgn design dia.

nurin : alya sejak ade nia ni mmg jarang sgt pegi sebab crowded sgt. nak2 time nak raya ni lg la umat. ramai sgt.

p/s : sebenarnya hari tu mmg penat sgt sebab siang dok kemas rumah. then petang nak kena kua pulak. tu yg nmpk pucat sgt tu. thx nurin sebab concern :)

ibu damia : haa.. ni mmg suka la kan. sebab peminat warna pink :) tapi not so pink pun..

strawberi : aku beli brand garfield rm39.90. ade kaler tu dgn dark chocolate. beli tau, cantek! hehe..

ntah nye. mcm la glamour sgt ko tu kan. da la bayar pun kongsi2 bahagi 2. nak tegelak kitorg..

ina : aku kan western. mesti la kenyang. hahah.. fish & chip dia 4 ketul tu. mau tak kenyang..

baju nia ade kaler merah dgn kuning. yg mak punye tu takde harapan je nak siap sebelum raya. baik aku beli siap2. hahah..

ada : akak dgn abg wan mmg da jemu dgn chillis. lgpun tu suggestion gang akak tu. so iktu je la

kiela : aa kek tu ade lg skit kt umah. meh2...:D

alyyani said...

imah : masakan kampung tu yg beselera sgt tu..

Bed said...

bestnye dpt berbuka ramai2....alyya cousin kamoo yg nama kak yan tuh ITM student ke?mcm kenal je...sweet la kasut nia tuh...aku suke cute banget...

Reena said...

wah seronoknyer...cantik la kasut tu...

alyyani said...

bed : bed, ko kenal ke? ha'ah. cousin aku tu dulu uitm student. uitm shah alam dgn jengka. bed, aku tanya k.noran tu, dia ckp dia kenal ko la... hehehe...keciknye dunia :)

reena : seronok bila dapat gathering... :)

LYaFRINA said...

waaaaa... suprise birth....
cun kasut nia.. ermmm..
lya just nk mtk ampun maaf kot2 ade tsilap bhsa k.. @ ade komen2 y mguris ati... arini last day keje.. so... lya ingin ucpkn pd alya ( waa cam cnfios plok sbt name sndiri) & family :
' Slamat Hari Raya Aidilfitri'
&
Maaf Zahir n Batin..
Kalau blik kg jauh2 tu,, jgn lupe servis dlu kete.. n drive carefully... see u again.. Bye..

FROM :

Fain, Lya & Asya.

Bed said...

alyaa..mmg kalau ko sebut bed je x-uitm kenal aku....ceh mcm glamour sgt aku kan....taklah tapi aku dikenali dgn nama tuh....1 dalam 1000....ngeeee dia satu kolej dulu ngan aku....

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in