last entry before raya..

mood raya diseluruh jiwa raga aku. hahaha.... walau badan di ofis, hati sudah dikampung. insyaAllah malam ni kami akan bertolak ke Kedah dan pulang ke perak sehari sebelum raya. may we have a safe journey. takde nak cite panjang, arini nak refresh gambar- gambar raya dari 2006 - 2008. jom layan gambar yang banyak ni ye :)

2006

1st day raya. kami 6 beradik..

wajib mohon ampun kat mak dgn ayah dipagi raya. tapi tak penah ade adegan sedih sebab semua happy dapat duit raya. even aku yang da keje pun ayah aku bg duit raya. bertukar raya packet la kami..

lepas bersalaman dirumah, ke rumah opah berjumpa dengan saudara mara belah mak. part of them..

raya ke-3 or 4, kami akan ke Kajang pulak nak beraya belah ayah. time ni sebelum bertolak ke Kajang.

2007

1st day raya lepas semayang raya kat masjid negeri kat ipoh

family portraite..

ni masa open house kat rumah kitorg..

2008

time ni da kawen & tgh sarat. 4 hari sebelum bersalin. salam dgn mak ayah sebelum nak ke kedah..

sebelum bertolak ke kedah. attire tak proper sebab sehari sebelum raya..

sebelum tu, kitorg singgah kat umah opah nak bersalam- salaman..

sehari sebelum raya mesti gotong royong. opah tgh buat lemang. opah's lemang is the best in town.. heheeh..

maknyah tengah busy kacau rendang..

tak dapat nak join diorg bersalaman di pagi raya. diorg tunjuk gambar je la..

keluarga besar hajah ramlah dengan haji mustafa. sebahagian jugak..

ni pulak 1st day raya kat kedah. abang sulung bagi duit raya kat adik bongsu..

open house kat kedah pada raya ke-2, lihat perutku itu, sangat besar kan?

oleh itu, dikesempatan ni, kami sekeluarga ingin memohon ampun dan maaf andai anda tersilap dan terkasar bahasa. mohon maaf zahir dan batin...

SALAM AIDILFITRI DARI KAMI SEKELUARGA

LOTS OF LOVE FROM US :

MUHAMAD RIDZUAN ABD RAHIM

ALYYANI ANUAR

RANIA AYESHA MUHAMAD RIDZUAN

note : aku nak buat e-kad tak bape nak reti, aku wish camni je la ye. :)

15 comments:

Anonymous said...

alya, nurin nak wish selamat hari raya to u n family...moga korang selamat sampai n pergi ke mana juga destinasi korang kay.

klu ada salah dan silap or terkasar bahasa bagai, nurin mintak maaf yer...

yang best nyer, nurin jadi the 1st person tok komen...heheee yipppeee nak raya dah nie...sangat teruja :D

p/s : raya tahun lepas bawak pewot, tahun nie pon sama yer alya. jgn tahun depan bawak pewot lagi sudah heheee. baru mintak maaf tadi kan...tp gambar alya ngan pewot tue nmpk sgt dh nk beranak coz pewot dh turun huhu...

izzahazfar said...

kak alya..
salam aidilfitri dari zah, zaidi dan bb akmal..

semoga aidlfitri kali ini lebih bermakna dengan kehadiran insan2 tersayang disisi..

p/s:akak pasal spectra tu..bukan tak elok..dah 7 bulan jugak dia berkhidmat..cuma ada masalah sikit...kena servis jugakla...hehehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

amboi...!! meriahnyer raya korang.. Patutla jiwa dah sampai ke kampung.. hehehe.. syok berjalan jauh bila raya kan..??

paper pun.. selamat hari raya alya.. maaf zahir batin yea...

LYaFRINA said...

askum...
woooo.. bestnyer tgk gmbar lame2 tu.. meriah skali nmpak.. siap ade bkar2 lmang g.. mmg happening.. lya just lmang tunjuk jer... x pernah rse pluang tu..
lya pun sme..nk mtk ampun & maaf...
slamat hari raya aidilfitri..
maaf zahir n batin..

LYaFRINA said...

satu g... berhati-hati d jln raye... ok...bye.. see u again

fazilzura said...

wahhh meriah nyeee..

sonok kan bako lemang sdiri

KasiH said...

meriah betol...padanlaa jiwa dah kat kmpg...neway,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN

& have a safe journey...

Reena said...

so beautiful photo.....selamat hari raya akak...

Leen Die said...

aly smeoga ko selamat smeuanya..meriahnya tgk raya ko..bulat betul perut ko kan..ermmm...ko balik esok ke kedah ke patsu hari raya ko tak balik kedah ke?umah wan kedah kat mana ek?aku lupa lah..selamat hari raya maaf zahir dan batin

Nana Aziz said...

k aly..slmt hr raya gak..maaf zhr batin. safe journey k.. hati2 bwk kete..

[I][T][A] said...

seronoknyer tgk pic raye tahun sudah2... meriah lah...

dikesempatan ni gak ita n family nak ucapkan selamat hari raya untuk alyya sekeluarga... hati2 ketika pulang ke kg.. :)

Ibu Mifzal Arsyad said...

selamat hari raya gak alya..semoga selamat sampai ke destinasi

Bed said...

meriah sungguh....bab masak lemang tu lagi la...buat aku nak terbang ke kampung....selamat hari raya alyya maaf zahir dan batin

amal_fc1303 said...

best nye weyh nk raya dh nie ha..
semoga selamat smpai ke destinasi la yer.
hehehehe.
xaci blik seari sblm raya.
xda la ko tolong maska yer..

Jiey^Mien said...

Selamat hari raya Aly, Wan & Nia..

Ampun dan maaf dipinta andai ada salah dan silap dalam berbicara..

Salam Syawal,
Jiey-Mien-Rayyan

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in