another celebration...

welcome september! bulan yang dinanti ni. sebab ape? sape yg tau tu, tau la kan..heheh....

hari ahad lepas, kitorg berkesempatan berbuka diluar. 1st time berbuka kat luar sejak berpuasa. dulu masa becinta, masa be-2 tak yah ckp la. selalu sgt bebuka kat luar. tapi yg tension nya kalau buka kat luar ni, kena cepat2 booked kalau tak, alamatnya bila da azan, makan waffle dgn air mineral kat bench tepi jusco jek. sape tu? kitorg la! hahaha....

sebab umah kitorg beberapa langkah je dgn jusco equine, kitorg sampai pun nak dkt kul 7. takpela, bagi diorg buka dulu, kitorg alas perut sikit, maghrib lepas tu baru la bole makan dengan lebih aman ye tak?

ape yg dirai? ini dia...

ape ni? sekali tgk mcm pasport org indonesia jek. heheh.. ini la yang dinanti oleh wan sejak 2 bulan yang lepas kot. punye la susah nak tunggu pengarah JKKP approve. (no offense utk yg keje gomen, tp mmg betul. sebab 1 signature je, kena tunggu sampai dekat 2 bulan). bikin laki aku susah hati, tak tido malam, tak kenyang makan tunggu benda ni. hahahah... siap bernazar bukan2 lagi tau. punye la takut tak diluluskan.

hanya kerana 1 tandatangan atas tu, makan masa sampai 2 bulan..

dengan adanya greenbook dari JKKP ni, maka wan merupakan salah seorang safety & health officer yang diiktiraf la. kira macam ber-competency. sape yang bukan dlm engineering field, mungkin tak familiar pasal benda ni. senang cite, lepas ni bole demand gaji lebih lagi la.

so, utk meraikan satu lagi achievement papa nia ni, aku telah belanja wan makan kenny rogers je. sebab tak larat la nak pi jauh- jauh.

muka yg tengah kelaparan. yang dirai, i'm proud of u!

our meal..nia punye, chicken soup tu dengan macaroni cheese..

ni sape yg puasa pun tak tau la. tak benti2 makan...

selagi bole capai, semua nak dicapai nya, kitorg letak jauh sikit dari meja. aci tak? heheh..

mula2 ok la, siap main cak2 lagi. org sebelah pun confuse mcm nia sapa diorg pulak..

da start boring..

ok, ni muka cari makan terbaru nia. dia tau, kalau dia buat muka camni mesti mama dgn papa cair punye. time ni tgh gelak2..

nia nangis pun muka gini gak. hehehe...

28 comments:

ada. said...

hahahaha.
tengok muke nia tros nak tergelak.
comel sgt dy gelak.
dah sehat la tuh eh?

ada. said...

cop! cop!
welcome september.
hehe.
7.9
sama mcm befday ayah ada;)

ibu damia said...

hiks..samalah kita...bulan sept bulan yg dinantikan......

btw tahniah untuk ur hubby and yours....kalau salary dah increase nanti leh lah shopping bagai kat Nia ngan mamanya sekali


p/s 1: wahhh....terpampang D.O.B hubby alya...alya same age ngan ur hubby gak ke?

p/s 2: Nia nampaknya dah makin besar ni makin comel.....tapi tu lah makin banyak dia nak explore...semua benda dia nak pegang.....

p/s 2:

Gieyana said...

hahaha..cam confius jer NIa nie..nangis n gelak sm pesyen muka yer..hehehe

Tahniah utk Wan yer..:)

Chik Na said...

Seronok baca blog Alya. K. Mas jumpa blog Alya thru blog ex-housemate K.Mas..Meet auntie Mas. Yg tertarik hati K.Mas sebab kita tinggal berdekatan ..near Jusco Equine Park.Harap Alya sudi menyambut salam perkenalan dari K.Mas

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

Rania sgt chumells wat muka cenggitu..congratezz to Wan yg dh dpt kad ijo..

off topic: dear, need yr address lorr..

Leen Die said...

hahahha..faham..memang ditunggulah klu dpt kad hijau tue..aku faham2...hahahha..aku nak cubit pp nia sikit leh tak?

ppb_ppkp said...

tahniah buat wan..wah...dah dapat kad kuasa ek..tahniah lagi skali..
nia ni makin besar makin tomei la auntie tgk..geram masa dia kecikkan mata dia tu,.heheh

shah-ila-ain said...

wahhh tahnia kat korang bertambah rezki...rezki anak tu nnt...hehe...nia yg dah semakin comel...gerammm jerr tengok dia...

fazilzura said...

mak aiii lama betui nk kan 1 signature tu yek ..

wah haru ler di rai kan

suhida said...

hehe...alya ni syg gila kt wan ni..hehe...nia as usual,sgtla comel.klu aku jupe ni,aku bwk lari alya..hehehe..

alyyani said...

ada : alhamdulillah nia dalam keadaan yg sangat baik. harap gitu la smpi bila2...

wah yeke? ramai ni yg sama date yg akak da jumpe. akak, pak tam akak, ayah ada dgn devon sawa. bole celebrate sama. hehehe...

ibu damia : yeke? waa bole gang ni. virgo ke libra ;)

p.s 1 - yup2, kitorg sebaya. wan tua sebulan je :)

p.s 2 - baru sorg ni, esok da ade 2 camne la ek? heheh..

gie : mmg confuse, tp kalau tak layan dia gelak ke nangis ke, sure meraung muka pun terus bertuka. heheh..

tq2 gie, dia baca ni nanti..

chik na : k.mas, salam kenal. waa..sorg kak mas, sorg cik mas. kita tinggal dekat eh? esti ada teserempak tp sebab tak kenal, selisih je kan? nanti alya jenguk blog k.mas ek :)

e-car : tq ya! ha'ah la, belum bg address lg kan? nak cuppies! :D nanti i email kat u ok..

alyyani said...

leen : ha, ko sah2 la tau kan? bole2, aku izinkan ku cubit pipi nia :)

imah : aa kad kuasa namanye ek imah? tak tau gak ni sebenarnye. heheh..

ha, nia suka kecik kan mata gitu. omputeh ckp squinted eye.. :)

mel : tq mel, rezeki anak ade je kan? ingat tak diluluskan tu. da besar la anak2 kita kan? ain pun sama kan?

zura : bukan harus dah, jatuh hukum wajib tu. sebab itu je yg ditunggu2...

bayangkan 2 bulan call asyik ckp pengarah takde je. logik ke? bukan musim haji pun. nak kata beranak, lelaki.heehe..

suhida : laki weh, syg la. tp dia lg syg kat aku kot. cewah! hehehe..

ko nak culik, ko bgtau sue, aku tau la nia ade kt ko. tak la risau sgt aku nanti ;)

[I][T][A] said...

Cutelah nia wat mcm tu... seronoklah dah dapat kad yang ditunggu2... bila dah naik gaji blehlah shopping sakan...

jaijina said...

ape lagi, sohlah wan demand gaji bebanyak yek, heheh..

nia cute sgtlah..geram nengoknye..bukan mama & papa dia je yg cair, mesti mak2 mertua yg diluar sana pon cair kan, hehehe..

Jiey^Mien said...

panjang betul rambut nia nih..
terasa nk ikat2 pun ada.. :P

nome said...

tahniah kat laki ko alya..akhirnyer termakbul gak nak dpt passport kegemilangan tuh..ko tinggal kat ngan taman equin ek..lahai, berjiran la kita yer..dahla keje pun dokat2 jo..nia cute bangat la wat muka nakal dia tuh...i likeeeeeeeee

Elyn said...

baik nyer nia duk diam lam highchair tu.... kalo wafiq dh panjat kuar... risau terbalik je....

btw tahniah tuk mr hubby!!

elani makrai said...

hehee comel muka nia...riak2 muke cam nie mmg wajib kn capture sbb klu x nanti bila dh besar nak cite kat nia x dpt dah. hehee

erm, nurin agak dah en wan keje field engineering...sama la ngan en suami ku. tapi dia tak mintak lagi green book nie. skng ngah kena push ngan lecturer merangkap bos dia punyer share partner tok sit exam Ir. hehee klu dh ada Ir baru la senang lenang sket, yer idak? hehee paper pon, klu diorg lebih berjaya kita pon untung sama gak kan? hehehe ketawa jahat sket if u know wat i mean :D

AieZa said...

aku pun ingat passport indon.. akekeke.. skali lainn daa.. tahniahhh dapat passport ituu..

strawberi @ mamadira said...

tahniah utk En wan....
pas ni bole demand gaji tinggi lah..
bole lah approve ko punye dslr tu..
ekeke..
sbb member tengah mood baik..
time ni lah sesuwai sesi pujuk memujuk,,

Nana Aziz said...

wahh..hebat hubby ko. thniah. setahu aku bkn senang nk dpt green book nih. coz ms aku kje kat ktn ari 2, safety eng ckp, nk apply pun ssh, ni kan plak dpt dptkan green book ni. exam dia ssh giler. pasni melambung la gj laki ko ek..mrh rezeki korang. alhamdulillah..

cute rania. comey..aku tgk muka die xde skit pun muka ko. muka laki ko je..xpe..sejuk..

aku tau nape ko suka sgt ngn bln sept. same la kite.hehe..hepi besday in advance...hehe..awlnye..hehe..

miemiey said...

tahniah buat wan...pasni berlimpah laa rezeki korang ank banak..alhamdulilah...demand jgn tak demand...

saveme_zero said...

lahai nia...adehh...geram aku tgk dia wat muka camtu...ekekekekeek

amalina binti anuar said...

comey gile muka nia yg dia sengeh tu.
aduhai tergelak ina diwat nyer.

nnt besday ko ajak abg wan kuar mkn plak..
buka pose kat luar bru best.
hehehehehe..

izzahazfar said...

Teringin sgt p outing berdua ngan hubby..

p.s: kak org tak pernah rasa mcm tu masa bercinta tau...pas kawin je..hehehe

anak akak comel bangat...time senyum n nangis beh kurang aje muka dia yek

alyyani said...

ita : muka cari makan. heheh.. seronok sgt la dia tuh. shopping sakan? no komen ita ;)

rina : demand mesti demand. heheh.. mak2 mertua? ramai ke calon nye ni ;p

jiey : bukan terasa dah jiey, wajib ikat dah. skang bole buat tocang 8 kot. senang la nak ikat skang sebab da makin panjang. da tutup mata rambut dpn dia tuh

nome : dekat ke kite? dulu ko celebrate bday leesya kt kfc kat petronas tu ke? ade rezeki mesti kita jumpe kan?

elyn : nia bole behave selagi ade makanan kat tgn dia utk dimakna. kalau takde, mmg mengamuk sakan. bukan panjat dah, meraung siap.

nurin : mmg wajib capture. nak tunjuk kat dia nanti. mesti dia tak larat tgk punye hari2 ade je gmbr dia sejak lahir. :)

waa ir ke? best2! tapi at least kena 9years experience kan? da dpt ir, mmg sgt la untung badan nurin. i know what u mean ;)

alyyani said...

aieza : mmg mcm passport indon kan? hehehe....tq babe!

strawberi : tak yah la susah aku pujuk mmg jawapan nye no.

nana : ko tau yek? aku bukan tau sgt. tau pun dr dia je.

kite kan geng september yg sgt cool! hahah.. angkat bakul sendiri. heheh

miemiey : tq ye! moga betambah rezeki kami anak beranak. amin..

sue : time dia gelak tu, geram tgk, tp time dia nangis tu mmg bebetul geram! hahaha..

ina : mesti la dia kena belanja aku lak kan. takkan nak makan umah je. tu ibarat takde ape2 berlaku. hahaha poyo!

izzah : zah becinta lps kawen ke? lagi bahagia ape. hehehe..

mmg kalau dia buat muka gitu, kita pun confuse dia gelak ke nangis. :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in