29 Ramadhan...

i am back in action! sebenarnya, ade je kesempatan nak update blog ni tapi disebabkan tersangat lah malas + letih + mood raya sepanjang minggu makanya, bersawangla blog aku ni. sebelum tu, entry2 yg mendatang adalah backdated ye.

kita start dengan pre-raya. kitorg bertolak ke kedah jam 11 malam. dijangka bole sampai ke kulim dalam kul 3 pagi. sempat la nak sahur bersama. tapi dah nama pun raya, wajib la jem tak kira masa. kitorg bersahur di exit changkat jering. ramai yang bersahur kat atas jalan je. kami sampai dalam jam 7 pagi. mmg sengal badan dibuat nye tambah pulak nia dok tido atas aku.

takpela, da selamat sampai pun. amik kesempatan nak merehatkan badan ari jumaat tu. malam nye kami berbuka di rumah atuk wan kat kepala batas. tradisi keluarga berbuka bersama sebelum raya ni. amik kesempatan jumpa dengan saudara mara sebab kitorg kan beraya kat perak tahun ni.

the dish. kitorg sampai pun da nak time berbuka..

berbuka time..

nia terpaksa dibawa berjalan- jalan ke tempat lain. kalau tak, abis diterjah nye makanan tu.

nia dengan makcik masitah...

balk dari kampung wan dalam kul 9 malam. masa tu hujan renyai2. kalau tak hujan bole singgah bazar kat bertam kot nak last minute shopping kan.

yang paling nak gelak masa kat kampung wan ni, masa aku salam sedara mara tu diorg tanya da bape bulan, aku jawabla nak masuk 5. tekejut diorg sebab diorg ingat nia baru 5 bulan. sebabnya? aku confuse diorg tanya nia ke adik nia dalam perut ni. sebab ramai yang tak tau pun aku pregnant. so, secara tak langsung aku terbagitau.... :)

5 comments:

~Firsya~ said...

waaaa,akhirnye kembali berblogging ye,misss uu...~~~wahhh,nmpknye sume dh taw la ek alya pregnant,hehe

Elyn said...

welkam beck beb!!! cepat aku nk tgk pic raya.....

ppb_ppkp said...

alyyani..miss u..nanti upload pic raya taw.

Jiey^Mien said...

Tahun ni aku tak merasa bukak pose beramai-ramai ngan family..
Pose kat sini, raya pun kat sini..
Sedey.. Sedey..

alyyani said...

firsya : miss u too kiela... itu la, secara tak langsung, diorg pun da tau. kadang sendiri yang terlupe tgh pregnant. hehe..

elyn : pening babe, banyak sgt gambar sampai tak tau nak ltk yg mana. hhehe..

imah : da upload! tgk ye :)

jiey : best tak jiey raya kat kl? ape rasa?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in