when unfamiliar face is around...

hari ahad lepas ke kenduri kawen officemate aku tuh, sepatutnya ke McDonald equine. mendapat jemputan dari wanie, sempena hari lahir anaknya najla yang pertama. tapi kita hanya merancang.

malam sabtu, ayah aku call cakap nak singgah rumah nak tgk rania. tgk rania tau, bukan tgk anak menantu. huhuhu...

so, tak dapat la ke majlis hari jadi tu. mmg nak sangat pegi. maka, seronok + kecoh rumah bila da jumpe adik2 dgn mak ayah aku kan. tapi macam biasa, nia yang anti-social ni tak mau kat orang. dia takut tgk muka2 ganas uncle2 dgn aunty dia kot. hahaha... maka, nia pun menangis je la kejanya.

aku menjamu family aku dgn mee kari special. special ke? special kot. sebab mak bapak aku ingat aku gi beli kat kedai. almaklumla, aku ni kan dikenali dgn 'rajin' masak. hehehe..

the dish - mee kari special. tak cukup nampak nye, aku makan kuah nye saja. takpe, tetamu lagi penting. jenuh aku tunggu diorg ni datang, lambat sangat datangnye...

unfamiliar face for nia... kan aku cakap muka uncle2 nia ni menakutkan. suara pun kemain besar lagi. mane budak tu tak takut...

tgk muka nia yang rasa unsecure tuh. aku kena ade depan mata nia untuk mengelakkan nia menangis / meraung. tu nia tgh tgk mama dia baca paper mintak untuk diangkat.

14 comments:

KasiH said...

samalaa...adam pun gitu gak...tp sejak dia dah reti nak berkawan ni kurang laa sikit...but still akan cari daku jugak...hahahaha...sungguh tak peramah anak ku itu...

alyyani said...

ryn : kadang sedih pulak tgk opah dgn atuk dia datang jauh2 lepas tu tak mau pulak dia. ish2... harap da besar sikit jgn la gitu kan..

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

hahahaha.. teringat jue masa kat besday Ian.. iman pun gitu.. kalo muka tak familiar, melalak la dia.. sangat la manje n ngada2... hehehe.. :-)

Jiey^Mien said...

Ian pilih org.. kadang2 dia ok.. kadang2 dia nangis gak takut.. tgk pada mood dia.. cam ngan abapak kau dia ok jer.. ngan mak aku, makan 2/3 hari baru ok.. :P

Jiey^Mien said...

P/s - aku nak taip bapak aku, tapi terjadik bapak kau plak.. muahahahaa.. Ampun ly.. :P

Reena said...

sama la kelvin...bukan main takutgan orang...sampai rimas reena rasa....tapi sekarang nie..terpaksa gak la reena tinggalkan dia kat rumah mak sbb mil sakit..nak tak nak dia terpaksala berdepan gan uncle2 dia....entah kenapa takut sgt...perempuan ok lagi..kalau lelaki angkat dia..mula la

suhida said...

alya,razi dah besar gini pun still takut lagi klu tgk muka org tak kenal.hehe..

Leen Die said...

huhuh..ly takper take tym utk nia..sm ngan Rayyanlah..tapi dia kena bg enjin panas dulu br dia ok..neway ly jgn lupa undi RAyyan kat wajah seiras ok

elani makrai said...

heheee, biasa la tue. tp rs nyer nia xkn nangis klu rmi sgt kot. bla rmi2 dia confius tue jer...
heheee...gambar last muka nia cuak sbb takot heheee...

~Firsya~ said...

alalalala,nia...kamoo xbley ngan pakcik2x ye???meh sni kat untie ye...

alyyani said...

jue : iman tu takdela bebunyi sgt, tp kalo nia tu, mmg meraung habis naik pening alya..

jiey : tu yg aku heran, bila pulak bapak aku pnh jumpe ian. heheh.. tp tu la, nmpk ian mau kat bapak ko dgn adik beradik ko kan. nape la nia tak gitu..

reena : kelvin cmtu gak? ish2, mmg susah nak bawak ke majlis la anak kite nih kan ;)

sue : kalo nia da besar mcm razi, tp tak mau kat org gak, haru tuh!

leen : leen, nia tu kalo balik kampung aku sampai 3 ari pun enjin tak panas2 lg. letih den! btw, aku dah vote

nurin : mmg nia muka cuak alltheway. lepas tu nangis!

firsya : agak2 aunty firsya ni pandai nak handle nia je? bole jumpe ni ;)

lamkasorous said...

nia ngn aku ok..... agak ok la.... hehehe

ppb_ppkp said...

alyyani...tidak spt yg hang sangka..hiihih...den sbnr nya...MALASSS sgt..tapi wat2 rajin.hik..hik..

alyyani said...

akmal : agak ok ke? mcm tak jugak je. smlm paksu dia lepak umah, steady je nia. tak meraung pun.

imah : buat- buat rajin demi suami tercinta ek? ;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in