nia bakal jadi kakak?

hujung minggu bakal kembali, tapi aku tak update lagi peristiwa weekend lepas. al-kisah, aku mc semalam. demam aku kembali. tekak aku sakit. tonsil kembali lagi. tapi satu yang paling aku debarkan..... aku tak tau, tapi lately nia meragam satu macam. adakah? benarkah? bolehkah dalam keadaan aku yg ceaser? nia baru 8 bulan. ape pendapat korang? besediakah aku? yaAllah, aku perlukan kekuatan.

ujian baru dijalankan sebentar tadi... aku da lewat period 8 hari.

28 comments:

KasiH said...

TAHNIAHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!! Hepi for you...

~zuraiwan~ said...

wahhh...tahniah ye...kite menanti2 detik itu dlm idup kite...gumbiranya saye..

Gieyana said...

Owhhh Alya..rezeki tuhan nk bg tau...tahniah yer...tp sian Nia ler psl kecik lg...x per..sm2 membesar...
~ Tukor umah lg?hehehe

~Puteri-Nuur~ said...

Aly,
Tahniah! Nia baru 8 bulan, I think OK. Allah itu Maha Kaya. My sister pernah pregnant masa anak sulong dia umur 5 bulan (yg 1st pun C-sec juga), semuanya OK. Insya Allah.

Yeay, Nia nak jadi Along :D

lamkasorous said...

aku x tau nak komen entry ni..... kau ikot je flow nye.... kau mntk la pndapat doctor....

Jiey^Mien said...

Aly tahniahhh!!!!!!

Gila ah ko!!!! Harus mokcik jelessssss!!!!

Ha kooo.. Ari tu aku ajak tambah anak 2010.. ko kata 2011.. nampak gayanya, kompem la ko tambah anak 2010..

tgg aku ek.. aku budget nak deliver ujung tahun so awal tahun dpn aku join ko la yek.. :P

P/s - mana la tau, kali ni rezeki dpt baby boy plak..

member aku ari tu, c-section gak.. anak umo 4 bulan, dah ada 2 bulan dlm perut.. dia jumpe 3 doktor dgn harapan doktor suh terminate.. tapi tiga2 doktor kata ok.. skrg dah terberanak dah pun..

dont worry too much k.. =)

P/s 2 - AKu terbayang muka nenek wehh.. nenek da lama kawen.. ko dh potong dia dah.. :P

saveme_zero said...

Tahniah!!
yani..1st thing,jumpa ur doc k. tgk dia kata apa.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ALYA............

TERKEZUT MAKCIK.....!!!!!!!!!!!!
BIOR BenOR..????????????
Haaaaa...????????????
Betul ker nie..???????????

erm.., paper pun tahniah..!!!
hopefully selamat semuanya..

Insyallah.. hepi alwiz yeaa....???

** jeles daku sebenanrnya....

Ibu Mifzal Arsyad said...

tahniah alya...

ppb_ppkp said...

yahooooooooooooooo..aku pulak yang hepi la allya...tahniah..tahniah..
semoga dapat baby boy laks..sepasang..ehehhe..
eh ko xmkn ubat ke.

Elyn said...

tahniahhhhh betullll nia nk dpt adikkkkk

Leen Die said...

Ly tahniah ly...wahh nanti Nia jadik Kak long yer...ko dapat dulu..oklah tue ly..tahun genap..nia 2008 adik dia 2010..ly aku 2011 ly..tapi takper utk 3rd bb kiter plan sama2 k..ko relaks be patient..aku tahu ko terkejut..

ko pk positive jer k..accept with open ur heart..setiap org ada takdir masing2..syukur sebab Allah bagi ko rezeki awal..ko leh bg kasih sayang tue utk nia ngan ur bb future..mcm suami kan..ko ada suami then ada nia..ko leh jer bahagi kasih syg tue..so utk 2nd bb pun gitu jugak..i know u can do it dear..

pepe pun gumbira utk ko..jangan pk lebih2 yer...wink2...

Yyeyeyeyeyye..NIA nak jadik kak long...

nasz said...

wahhh, tahniah!!! selamat menjalani bulan2 pegnan yg penuh indah ni ye. ekekeke...

camane la nia bila tau dia nak dpt adik nanti ye?

AkMa said...

tahniah alya..dunt worry..ok jer..biras kite pun same case mcm awk..anak ke 2 normal deliver..rezeki tuhan nak bg..

amalina binti anuar said...

weyh ko nk dpat anak no 2 yer.
erm tahniah la yer.
mk ckp okey je tdi.
lpe nk bgtau kat ko kan.
tahniah lagi skalivwalaupon ina xphm mende nie nk tgk cmner.

alyyani said...

ryn : tq ryn. masih blur2 lagi. bedebar lagi...

zuraiwan : saya doakan untuk kamu ye. terima kasih..

gie : tak bole bayangkan nia jadi kakak. bole ke? tak bole nak fikir.

yg dok tuka template alya ni, adik alya. dia punye keje. abis ilang blog list. kena carik balik..

put : tq for the advice. aku perlukan itu. harap aku dapat tabahkan diri...

akmal : ko no komen, aku pun no komen gak...

jiey : malu aku kat ko. kata nak masuk list 2011. tp awal lagi kan, mane tau test kit tu silap. bole jd kan?

p/s : tak berani nak mintak dah sebab kalo mintak takut tak dapat..

p/s 2 : jgn bagitau nenek weh. malu aku..

jom la weh, masuk list awal sikit..

sue : mmg nak refer kat specialist lepas ni. tp nak tunggu lagi kot, mane tau period datang pulak ke. ape2 bole jd kan?

jue : ikut test tu, mcm yg jue tgk tu la. tp nak tunggu lg la, kalo period tak datang jugak, nak buat test lagi.

jgn jeles jue, awal lagi. macam2 bole jadi...

alyyani said...

ainey : tq ainey..

imah : aku plan sendiri je. tp mmg plan bebetul. sesekali je terbabas. tp tak tau la...

elyn : boleke nia jadi adik nih? hmmm...

leen : daku masih blur. tp ape2 pun, aku rasa awal lagi semua ni. kalo ade, aku terima rezeki ni. tq sebab banyak nasihat aku.

nia jd kak long? gigi nia pun takde lg ni cmne nak jd kak long nih...

nasz : tq nasz! harap semua nye bejalan lancar kalau betul...

akma : kalo betul ade, harap sangat bole normal. nak merasa sgt.

ina : mak sume ok weh. nak dpt cucu lg. suka la...

strawberi @ mamadira said...

ko tukar template ke..pening sket aku..aku suka template lama...

tahniah ye...
x de maknanye nak wat test lagi..
maknanye dah sure nia bakal dpt adik...
aku pun macam ko jugak dulu..
c-zer tp yg no 2 baru sethun 2 bulan..spatutnye kena gap 3tahun kan..kitorang jumpe doktor, dia cakap ok bole teruskan...klu x nak jumpe dia.. dia bole tolong(ini dr india tak tau haram ke apa)..

dah rezeki Allah nak bagi..terima dengan redha ok..
tp emosi kena jaga..jgn sedih2..
ceria selalu...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

congrate2..
cepat gak eh..
rezeki2 jangan ditolak dong...
jaga dairi and baby bakal adik nia tu..haha aku hepi gak

FENDY DAN FIDAH said...

Alya..tahniah yea...Jaga diri elok2..tapi kesian nia kecik lagi..patutlah dua2 demam...

Apa-apa pun diharap semuanya selamat..tahun depan i punya turn pulak yea..Hehe

wanie_putra said...

yani tahniah...suka nya wanie....best kan....nia nak dot adik dah...patutla meragam...tahniah sekali lagi...

alyyani said...

mamadira : ni keje adik aku, bukan aku. aku arini kepala weng skit. aku bg je dia tuka template aku..

ko pun c-zer ye? harap ok2 je la kali ni kan? tq weh!

tinie : aku pun tak sangka secepat ni. 'ter' jugak lagi macam nia dulu. ade hikmah la kan? tq!

fendy dan fidah : tu la, rasa 2 2 demam sebab ni la. + nia pun bermacam ragam skang. lg banyak kena sabar. turn u next yr? nak pregnant next yr ye? happy for you.. semoga semua selamat...

wanie : tq wanie. mmg nia meragam sejak akhir2 ni...

cik mas said...

tahniah alya.. moga selamat keduanya. moga akak, imah dan anis pun akan terjangkit sama.. :)

alyyani said...

cik mas : tima kasih bebanyak cik mas. saya doakan untuk cikmas, imah & anis juga. insyaAllah ade rezeki untuk semua...

isha fpp ukm said...

tahniah aly...
bestnye....
jeles sungguh rasanya...

izzahazfar said...

Salam kak...
kalau dah rezeki kita terima je kan...akak yg czer punleh preggy awal..apatah lg zah yg normal ni..heehe..

p/s:..kak,hubby zah mmg teringin nak bby lagi..tp anak zah baru nak masuk 4 bulan..hehhe
takutpun ada klu permintaan dia tu jd nyata..sebab mulut dia tu masin...

alyyani said...

isha : oit, ko tu sbb tgh kpli tu pasal tak leh pregnant kan. tapi da nak abis kan? lepas ni bole la. saba ek, tak lama lagi ko dgn padil dpt la anak. aku doakan..

p/s : aku tak sangka ko jengah blog aku. tq weh!

izzahasfar : salam, kalo normal tak yah risau apa kot. harap ade rezeki izzah ye. bole join the club.

p/s : kite bole tuka link :)

Iela Fazielah said...

tahniah dpt bakal dpt baby lg.... sungguh produktif!!! rezeki anak sentiasa ada....

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in