hair accessories...

sebelum ni aku tak penah amik port sangat kalau lalu kat sinma contohnye. sebab kalau aku, biasa cari scrunchy or headband jek. tapi sejak ade nia ni, aku macam suka pulak tengok hiasan2 kat kepala ni.

korang pun sedia maklum tahap ketebalan rambut nia. ade sekali tu, makcik aku kesian tgk nia sebab rambut dia lebat sgt. sure kuat bepeluh katanya. yup, mmg betul. rambut nia sangat la tebal mewarisi mama dan papa nya.

maka, bulan ini untuk nia, aku telah membeli stok untuk rambut nia. kebetulan kat kedai accessories kat mines tgh sale. buy 2 free 1. amboi, nak beli sepit rambut pun tunggu sale aku nih. hahahah... ini la yang aku dapat dgn harga less than rm15. berbaloi...

ni rambut nia bukan the latest. the latest, rambut nye da menutupi telinga nye, wajib la dikepit. kalau malam nak tido tuh, dia tarik- tarik rambut dia especially kat tepi telinga..

kalau aku bagi semua ni kat cikgu2 kat nursery nia, bukan untuk rambut nia je, rambut budak2 lain pun bole didandan. hahaha...

note : kemain banyak aku post entry harini. ni aku buat post untuk sabtu ahad isnin sekali. sebab aku off blogging utk 3 hari. balik kedah..

15 comments:

ppb_ppkp said...

nia nak balik kedah ye umah tok ngan opah.
allyani,kedah tang mana???
aku japg baru gerak ke taiping. hubby keje laie... mlm gak ler sampai.

strawberi @ mamadira said...

amboi banyaknye accesories nia..
stok setahun tu.. xpe benda kecik2 camni kena beli banyak..sebab tengok cepat je dah hilang pair dan tah kemana...

amboi cek.. kecik2 lagi cek dah pandai melaram no..

alyyani said...

imah : kat padang serai. bukan opah la imah. tok wan dgn mak tok. sume tok2 belaka. heheh.. oo balik mlm ni ek? kitorg esok pagi..

mama dira : aku 1st stock beli banyak gak, tp lesap gitu je la bak kata ko. ni yg tgh sale borong la bebanyak. heheh..

fazilzura said...

WAHHHHHHHHHHHHH banyak nye sepit2 nyeeeee.. emm kalau daku ada bby gurl pun cmni gini ler gamak nye yek

nasz said...

alahai comelnye

Gieyana said...

Alya ~ Nia mau pakai plak erk suma benda tue..anak aku x mau ler plak!huhuhu..

~Firsya~ said...

amboi2x,nia...kamoo dpt byk sepit rambut la...kasi untie skitttt,hehehe...

suhida said...

bestnye...

ainal said...

ltk r gmbr nia lps didndan dgn sume kepit2 2!
wah.. meriah la rmbut nia lps ni! heheh..
topi yg ade rmbut2 palsu 2 x bli ke? huhu..

alyyani said...

zura : kalo ko dpt anak pompuan lepas ni sure mcm aku gak punye :)

nasz : tq aunty nasz - from nia

gie : tgh kecik ni mau la dia beserah. esok kalo da besar, aku tak tau la cmne gayanya pulak. huhu..

firsya - aunty nak gak? meh2 amik.. hehehh..


suhida - insyaAllah yg 3rd ni girl. aku doakan utk ko. amin..

ainal : tak jumpe lak wei. kalo ade pun aku rasa takyah beli kot sebab rambut nia da sedia banyak. nak beli crown tu kan tp mcm over pulak nanti. hahah...

[I][T][A] said...

byknyer skaff nia... cantik2 plak tu..

en_me said...

chomeyynyerr..

azyyati anuar said...

obsess la ko lepas ni ek...sbb giler dgn aksesori rambut....mmng elok sgt la ko beli...haru aku tgk rambut nia....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

best nyer Niaa.. anak baby gurl.. mesti kita kena cantek2 kan dia kan..? kan..??

alyyani said...

ita : rambang mata ita tgk kedai tu. da la tgh sale. tak saba nak pakai kat nia..

en_me : nia said : tq!

along : ko haru, aku haru biru. tgh dok fikir bila nak potong rambut dia ni..

jue : selagi ade aksesori, sume nak letak jue. anak tu tah suke ke tak kite tak tau. asal nampak cantik ;)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in