betapa 'berhemahnya' rakyat malaysia

ok, insiden yang aku nak cerita ni da masuk 2 kali aku kena. korang biasa tak kalo park kete, then nak keluar dari parking area, ade kete belakang yg menghalang. kira, diorg sebenarnya nak park sekejap je tp driver nya lesap tah kemana.

sekali berlaku kat aku masa aku pegi beli susu nia kat kedai runcit. aku park depan klinik, bila nak keluar, belakang kete aku ade innova yg block. aku ni mmg jenis yg tak suka la bunyi2 hon2 ni. in fact tak penah pun kalau dah geram sgt. tp haritu aku bunyi gak la sikit2. sikit2 pun tak effect. aku kena la bunyi hon kuat2 dan lama2.

tunggu punya tunggu, hon punya hon owner innova tu tak muncul2 gak. aku da sampai tahap panas hati dah ni. dengan da agak lambat nak masuk ofis balik lps lunch time. dekat 15 minit la aku rasa. lepas tu sorang chinese ni datang dengan tak mintak maaf buat aku tertunggu2, blah begitu sahaja. panas hati tak kalo jadi kat korang?

then semalam, masa nak balik dari ofis, ade 2 teksi block kete aku. cam biasa, aku bunyi2 hon jugak. tapi kali ni tak la lama sangat. tapi reaction yang aku terima pun sama jugak. tak mintak maaf. senyum ape tah lagi. rasa macam tak buat salah.

hello, tak luak pun kalo nak senyum sikit, say sorry... buat aku yang panas hati, betambah panas...

14 comments:

fazilzura said...

PENAHHHH TERJADI PADA KU JUA

mmg tensen gile .. lg2 dpt muke cm mangkuk pecah pehtu wat dek jek .. jgn hrp nk mintk maap .. senyum pun idak .. dh ler terhegeh2

alyyani said...

zura : mmg la, kite ni kalo jd cmtu, mmg rasa besalah sgt. tp diorg2 ni bole buat muka slumber je mcm tak salah. takde sivik betul la. sekali kena, aku ok lagi, tp bila da 2nd tme, mmg marah betul..

KasiH said...

aku pun penah kena gini...muka mcm ape je...pdhl dia yg block kete kite..dia yg slh...memg kurang ajar tau...

Gieyana said...

x penah lg...tp block keta owg pernah daaa...tp x ler lm camtue...smbil2 tu usha ler tgk kot2 owner keta yg kita block tue mai...hehehe

alyyani said...

ryn : kalo kejap bole maaf kan lg, ini, mmg lama. ko bayangkan la.

gie : kite pun biasa buat, tp tak la lama cmni. sabajela...

nasz said...

ish, mmg hangat hati kalo kena ngn driver mcm ni. ari tu penah gak kena blok, tp tak perasan. masa nak reverse tu terasa mcm tersekat. tgk2 ade wira menghalang. wakakaka, kemek sikit sisi kanan wira tu. padan muka! wakakaka

alyyani said...

nasz : ko lg gamble! tp bia bg 'kena' skit. kalo nak park macam tu, patut tak jauh dr pandangan kete tu. so nmpk la kalo kete yg dihalang tu nak kua. ish!

ppb_ppkp said...

bukan kena bayar ponnn. chit podahhhhhhhhhhhh

alyyani..aku balik taiping...pas keje kang balik..ni keje lagi..
eh ko kedah tang mana???
insyallah...suh cik abang ko drive elok2 gak...nia dah chat kan

alyyani said...

imah : kedah kat padang serai. nia da ok, harap ok je la sebab nak jalan jauh... tq imah!

cik mas said...

tu la kan..tak paham dengan orang yg susah nk mtk maaf ni. kdg2 kita tgh marah kalau org tu mtk maaf kta bole jadi lembut hati pe kan..

ada. said...

keluar je dr kete.
bg penumbuk sedas!

alyyani said...

cik mas, kalo senyum angkat tgn pun takpe cikmas. ini, buat dek je macam takde ape berlaku. hangin!

ada : akak tak seganas ko dik...

azyyati anuar said...

huh...dapat orng mcm ni..mmng x tahan..hangin aku satu badan...

asal la kurng ajar sgt diorng ni..p dok hutan la...wat malu je orng mcm ni klau g negara asing...x tahan sabor...

alyyani said...

along : aku rasa, kalo kena dkt ko, lg parah ko punye reaction kot. ko kan kurang saba sikit bile memandu. heheh...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in