aktiviti kami bertiga..

sabtu lepas tak plan kemana- mana. tapi bila petang, masing2 especially nia dah resah gelisah, kitorg decide nak buat aktiviti house hunting. da sampai seru untuk kitorg membeli rumah. ini hanya early survey sahaja.

lepas da kepenatan + kepeningan round2 area seri kembangan ni, aku teringat yang aku nak celebrate sikit sempena berita baik yang aku terima semalam (jumaat). sesuatu yang tak dijangka sebenarnya. tapi macam yang aku cakap kat entry lepas, syukur sangat- sangat. bukan nia nak dapat adik ek. ni pasal kat tempat keja aku. kitorg dinner kat restoran baru bukak kat area umah aku tu, red island cafe. ape specialty kat restaurant ni ek? tak pasti la pulak aku. tapi makanan dia bole tahan sedap.

yang tak tahan nye, bila cik rania buat perangai. nak berdukung. tak mo di letak kat kerusi. adeh, lemah kalo dia buat hal. sebab mmg glamour la kitorang.

yang aku teringat sampai sekarang kan, depan meja kitorg ade 1 chinese family tgh dinner jugak. tak tau apekah yg menarik nye kat kami be-3 ni, diorg asyik pandang je tmpt kitorg. aku tau dia dok usha aku makan pakai chopstick. tak biasa tgk org melayu pakai chopstick ke? ke teknik aku pakai chopstick tu salah? ape yang ganjil nye kan? KITA SATU MALAYSIA KAN, BAK KATA PM...

hanya dapat bertahan 5 minit pertama...

da mula menunjukkan protes dengan menghentak hentak babysit itu..

our meal.. wan makan chicken chop + ice blended mocha. aku amik prawn mee + apple juice. side dish nugget goreng. untuk nia? da standby sebotol susu..

tengok nia tu, chopstick nak masuk dalam mulut....

bila nia da mengamuk, kena bawak dia gi jauh dari tempat makan. wan yang melayan kerenah nia sementara mama nak makan

main cak- cak tak kira tempat..

alhamdulillah, kenyang.....

9 comments:

Leen Die said...

ly berita apa?dapat bonus ek?atau gaji naik..nia pun lasak ek tym mkn.samalah ngan Rayyan letih aku nak melayan..last2 pas abah dia abis mkn abah dia yg pegang sambil aku menjamu selera pulak

Jiey^Mien said...

Ly, aku tahu, ni mesti bonus yang puluh ribuan.. =)

Gieyana said...

Alya ~ bestnyer makan2 gitu..kita nie ajer x sempat nk makan2 gitu..busy wz xtvt ler plak...huhuhu..
Nie mesti dpt bonus @ naik gaji + naik pangkat nie..
~ kalau dpt bonus x jeles ponnn..wakakaka..psl tpt kita every Qtr dpt taw! ishhh termengadu ler plak!wakakakaka

saveme_zero said...

amboi..sakan nia gelak..hahaha..suka aku tgk.

Elyn said...

skang kalo kuar mkn kene take turn kan??? pulak tu si kecik tetibe x mo duk kat high chair haru mak pak nk mkn hiks

fazilzura said...

haah kan berite pe yg sakan sgt tu .. ??

so cmner dh dpt rumah ker lum ??

alyyani said...

leen : ade tekaan ko yg betul. mmg lawei, skang tak romantik sebab kena makan sorg2. hehehe..

jiey : puluh ribu jiey? aminnn..

gie : amboi, lagi bes nye, bonus every quarter. terjeles pulak. heheh..

sue : time gelak syok weh, tp kalo time nangis, tak tahan. glamour dibuatnye..

elyn : mmg kena take turn skang ni sebab kena jaga anak. huhu.. kalo ade 2 tak tau la, masing2 tak leh makan. heheh

zura : tgh shortlisted kan calon2 umah. this week nak tgk dlm umah tu pulak. harap ade yg eye catching

elani makrai said...

huishhh, ada org nk jadik OKB hehee..best nyer alya...doa la kn tok nurin skli ehhh. heheee

per la gak nyer yer?
naik gaji or bonus?
siap nk survey umah ni, mesti byk nih heheee...

alyyani said...

nurin : kebetulan gud news tu datang serentak masa tgh plan nak beli rumah. tu yg tekejut jugak.. hehehe..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in