bila nia ikat rambut

bila aku amik nia kat nursery jek, ini berlaku kat nia...

notice her hair? rambut dia berikat. aku tgk mcm nak main sumo jek. hahaha... hari- hari, cikgu kat sekolah dia soh aku beli penyepit rambut dgn getah ikat rambut untuk nia. bole main ikat2 rambut. (abaikan dia yg tengah makan yellow star dia tuh)

adeh, katne nak cari tu? kat sinma ade ke untuk baby? nasib baik la pompuan, kalau lelaki dah lama aku trim rambut dia ni. rambut makin banyak & panjang. so, kalo panas jek, mesti cepat berpeluh.

ni lagi, rambut nia berikat. aku pun tak berani ikat rambut dia. takut dia sakit. tp masa nak tanggalkan getah tu, rileks je aku tgk. btw, aku mengalami kesukaran nak bg nia makan. tak tau duduk diam lah. lepas tu kejap dia nak kejap dia tak nak. tapi lepas makan je, 1 jam lepas tu dia mintak susu. heran aku. sepatutnye, dia kenyang dah la bile dah makan. tp tak kenyang2 pun. hmmm...

13 comments:

Leen Die said...

geram sungguh nengok budak kecik rania nie..cubit pp sikit boleh?tuelah enfa tarak. Enfa kan Mead Johnson..nia dah tukar enfapro ek?Enfapro dah leh minum ke?ermm start umur berapa leh minum enfapro?

alyyani said...

leen, enfapro untuk 6 bulan sampai 18 bulan. nia baru start 2 hari lepas. sebenarnya dia 6 bulan esok. tapi enfalac dia da abis stok, terus beli enfapro. ok jek, texture dia lebih halus banding dengan enfalac, makanya lg cepat habis. hehehe...

fazilzura said...

alamakkk ..comey nyeeeee la rambut dia wat cmtuh .. kalau gurl sesuai .. kalau boy mmg tul la cm sumoo.. heheh

amalina binti anuar said...

uit rmabut nia 2 dh pnjng dh weyh..
bawak2 la potong rambut dia..
xpe dia kecik lgi 2..

Leen Die said...

loh..waaa ada 2 box enfalax utk rayyan abiskan..so kenalah tgu abis susunya..ermm..kena tukar enfapro jugak nie..

alyyani said...

zura : kalo boy, mmg da lama mama dia botak kan kepala dia. :D

ina : pasal kecik la lg susah nak potong. org gunting rambut tu pun x berani potong gak nye.

leen : nak stay enfalac pun bole jugak sbb enfalac kan smpi 12 bulan. :)

Jiey^Mien said...

Cam anak jepun la.. Hahhaha.. Smlm aku pun try nk potong rambut Ian.. Serabut wehh..
Kat great eastern kononnya ada barber for babies.. AKu nk gi try nih.. Blogger mommy gak yg bgtau

haru said...

nia comey..

jom kite lawan rmbut pling pnjg nia..hehe..kalah blnje mcd ek

ppb_ppkp said...

lelele tomeinya rania..nanti bila rambut panang lagi..buat dandan lipan taw.....geramnya tgk dier...

amalina binti anuar said...

la ye ker..
xtau la plak kan..
xpe la tunggu dia bsar nnt potong rmbut dia..
erm xpon ko pkai kan dia cekak la sng skit kan..

azyyati anuar said...

konichiwa...raniato ayeshato..hait....hohoho

lela said...

tomeinyee rania...nk tnye anta rania kt nursery mane?

alyyani said...

ina : kngah da beli kepit rambut dia dah. runsing aku tgk nye

along : sedap weh nama nia versi jepun. hehehhe...

lela : saya anta nia kat taska islam mawaddah kat pinggiran putra. tinggal kat seri kembangan jugak ke?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in