Two days of nasi minyak

Nak update jap sebelum buat keje. last weekend, lepas jumpa ita, aku dgn nia gi 2 kenduri kawen. Join sekali dgn mak ayah aku. 1 kat cheras jaya (tempat tinggal lama aku sebelum pindah perak) & lagi satu kat Jalan U-Thant (area U.S embassy). Tapi ujan sgt la lebat bile kitorg sampai kat kenduri yang 1st tuh. So, aku & nia terpaksa la duduk dalam kete. Nasib la tak lapa sbb da makan besar dgn ita pg tuh. Heheheh…


Ok, ni kenduri yg 1st. theme colour dia coklat kot. Masa kitorg sampai pengantin tgh makan beradap, so malas nak amik gmbr. Lgpun bukan aku kenal pun.

Lps tu kitorg terus ke kl, nak attend kenduri lagi satu. Yg bes nye 2nd kenduri ni, kawan ayah aku since dia sekolah menengah kat SAAS kajang dulu. Kalo sapa yg dok kajang tau la sekolah tu. Seronok gile bile tgk diorg gathering. Bayangkan 1 geng tu sebaya dan bekawan da lama sejak sekolah. Sekarang diorg da 56thn. Lebih 30 tahun kot diorg bekawan. I respect with their bonding!

Ni la 1 geng yg aku ckp tu. Bes kan kalo dpt kawan yg bole keep in touch lama cam ni. ramai2 lak tu!

Ni lak gmbr aku dgn pengatin. X kenal jugak pengantin nye. Heheheh… time ni, nia da tido dgn lena nye. Theme colour dia kuning. Pengantin pakai songket, dgn cucuk sanggul yg cantik tu lg. suke tgk.

Malam tu pulak, lepak umah maksu aku sampai la kul 1 pg baru balik umah. Yela, mak ayah aku sekali da turun sini, sume la dia nak jumpe kan. Esok nye, kitorg pegi kenduri kawen kat umah sepupu ayah (2 pupu aku, tapi x kenal jugak) kat taman seri serdang. Setel sume, kitorg pun balik, lepas zohor mak ayah aku balik ke perak.

Ni gmbr pengantin. Masa kitorg nak blk tu pengantin pun tiba. Amik gmbr kejap. Time ni pun nia tgh tido!

kami doakan kesemua mempelai hidup bahagia hingga ke akhir hayat. amin...

4 comments:

azyyati anuar said...

over nyer c akmal tu..mcm paham jer citer2 orng veteran...

alyyani said...

itu la pasal kan. terserlah kebesaran gigi dia tu. nak join gak org2 tua besembang

amalina binti anuar said...

uit ko g berdua jer ngan nia..
mne abg wan nyer?

alyyani said...

abg wan nye keje daa... ape la kan? org lain sume da cuti sabtu.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in